Vad vi vill se på E3 2019

Electronic Entertainment Expo, kort och gott E3, varar mellan den 11 juni och 14 juni och äger i sedvanlig ordning rum i Los Angeles Convention Center. Mässan som genom åren kommit att vara Mässan med stort M, har på senare år fragmenterats. Även om stora utannonseringar fortfarande äger rum flyttar fler stora utgivare fokuset från mässan till fördel för egna spektakel före eller efter mässan. Maximal exponering liksom. Till exempel lämnar Sony scenen tom i år, vilket skapar möjligheter för Microsoft att stjäla mässan.

Här är redaktionens tankar och önskemål för E3. Eftersom vi inte närvarar i fysisk form vore det trevligt om ni kunde öronmärka sidan och gilla oss på fejset för de senaste nyheterna.

Konferenser

Corporatespektakel tänkta att spränga dina sinnen med häftiga intryck och ouppnåeliga lovord för att avväpna din kritiska förmåga (ser ni vad jag gjorde där?) är fortfarande en stor del av mässan trots att Sony tar ett steg tillbaka. Betyder det att konkurrenten Microsoft tar fram de stora kanonerna på sin föreställning? Det vore ju puckat av dem att inte ta tillfället i akt, men frågan är om de har något intressant på gång, förutom nästa generations konsol.

Internetninjor har säkert hört viskningar om att löjligt hajpade Cyberpunk 2077 möjligen ska visas upp på Microsofts nya maskin. Om det visar sig vara sant, blir Microsoft och CD Projekt RED onekligen mässans kungligheter.

Hype som börjar bli orimlig på riktigt – eller är CD Project Reds nästa titel värd den?

Kolla in det händiga schemat vi knåpat ihop åt dig för att se just när ditt favoritbolag ställer sig i rampljuset.

Eftersom Nintendo kör sitt eget race med Tree House finns det ingen närvarande konsolskapare att utmana Microsoft. Så om de någonsin ska överrumpla Sony är nu det rätta tillfället.

Bland utgivarna har vi givetvis Ubisoft och Bethesda med på listan och låt oss be till alla möjliga helgedomar att ingen av dem fyller ut tiden med musik och dans, för ingen jäkel vill se det. Visa spel, på riktigt. Förra året vann Bethesda en himla massa bonuspoäng efter att de visade upp ett tajt utbud av kommande spel (i ärlighetens namn var det de sista 20 sekunderna som gjorde susen). Men Bethesda tände eld på och kissade på både bonuspoäng och sig själva med ett kalenderår av dålig PR och tokerier. Fallout 76 var radioaktivt avfall paketerat och levererat till fullpris, The Elder Scrolls Blades visade sig vara ett monotont kassaspel och inte en ”sann Elder Scrolls-upplevelse” Todd Howard sa att det skulle vara. Men så borde en veta att en inte ska falla för försäljarsnack. Kan de vinna tillbaka lite cred i år? Inte om företagsledningen får bestämma. Var ytters skeptiska mot denna tvåhövdade utgivare. För allt vi vet kan Starfield och ES6 vara live servicespel där man köper levels.

Ja, vi är bittra.

PC, hårdvara och Devolver

Hur vi än vrider och vänder på det så börjar dagens konsolgeneration nå sitt slut. Inte för att de är dåliga, utan helt enkelt för att det är dags; både tidsmässigt och lukrativt. Så vad kan vi då förvänta oss från E3 när det kommer till hårdvara? Vissa av oss säger skeptiskt: inte så mycket. Vad vi dock vill se något om är hur Microsoft och Sony kommer gå vidare i framtiden. Utan Sony kommer det domineras av Microsoft, så vi får förhoppningsvis se vad de hittar på. Med en redaktion som lutar mer åt Sony än Microsoft kan det dock bli lite av en besvikelse.

Galenskap och nya grafikkort? Var så goda. Ray Tracing lär vara årets förspel bland mässans ängsliga utövare. Det ska även bli intressant att se om vad som väntar för Nina Struthers i ytterligare en satir dränkt i övervåld, dålig humor och kroppsvätskor. Sist blev hon nedskjuten av en f.d. medarbetare som fick armen kapad av en monitor under E3 2017. Nu är han tillbaka från framtidens framtids…framtid. Efter att ha skjutit ned Nina totalt har hon byggts om i sann Robocop-anda. Det här borde vara en av de största sakerna att se fram emot på E3 2019 för de flesta.

Del tre i E3s mest spännande följetong fortsätter förhoppningsvis i år.

Fortsätt läsningen på nästa sida där vi spånar spel >>

Sida 1 av 2Nästa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.