Boråskille vann FIFA-mästerskap

Boråsaren Ivan ”TheBorasLegend” Lapanje tog hem segern i Virgin Gamings Challenge Series i Las Vegas i natt. Vinsten blev 140.000 dollar vilket motsvarar ungefär 900.000 kronor.

Ivan fick i finalen en tung start mot Rafael ”Ralfitita” Riobó som satte 1-0 redan efter en minut. Lapanje lyckades dock vända matchen och avslutade med 3-1 efter bland annat ett hörnmål.

Hemma i Borås satt Ivan Lapanjes föräldrar och följde matchen via nätsändning.

– Det var spännande, och vi är så stolta över honom. Vi har skickat sms och pratat med honom via facebook. Det här är hans stora hobby och han är så lycklig och glad nu, säger Marica Lapanje.

Mästerskapet som är ett av FIFA-världens mest prestigefyllda har fått stor pressövervakning och Lapanjes seger ses på som en ”stor milstolpe i svensk e-sportshistoria”, enligt rakaka.se, nyheter inom e-sport.

Virgin Gamings Challenge Series är en e-sportsturnering där spelare från hela världen tävlar om segern i spel som FIFA 13, Madden NFL 13 och NHL 13. Den totala prissumman är en miljon dollar som delas ut till vinnarna.

Finalerna sändes live från Las Vegas, och genom den kan man följa FIFA-turneringen och deltagarnas spel i forbollsmatcherna.

248 spelare hade kvalat in till tävlingen, som kan ses på som VM i FIFA 13.

Allt enligt Borås Tidning.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Småbarnsfar med stor passion för spel som sitter i sedan barnsben. Ser fram emot att få förena skrivande med spelande här och hoppas det blir till er läsares belåtenhet.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.