Cataclysm brakar loss – Anthem får första uppdateringen på månader

Som en fjärt i tystnaden uppdagas Anthems första riktiga uppdatering sedan i maj.

Utan något vidare väsen har BioWare puttat ut nästa stora uppdatering till Anthem, update 1.3.0 som bär med sig Cataclysm. Sedan den 4 juni har spelare på PC kunnat testa Cataclysm och dess funktioner på Anthems PTS. För några dagar sedan avslutades testservern och fans har spekulerat om inte uppdateringen då skulle släppas officiellt – vilket det nu har.

BioWare har under en längre tid varit ytterst tysta angående Anthem, vilket har stärkt misstankarna om att utvecklaren övergett spelet. Utan någon vidare förvarning eller upptrappning till det stora eventet (Cataclysm varar under en begränsad tid) har det nu anlänt på samtliga plattformar.

Inget slutdatum för Cataclysm har angivits, men nedräkningen i spelet står i skrivande stund på 41 dagar.

Cataclysm

Med Cataclysm tillkommer tre storyuppdrag som introducerar spelare för händelsen, tillfälliga valutor och en svit av belöningar att utrusta dina robotdräkter med. Händelsen tillför även aktiviteter i spelets öppna Freeplay-läge, men spelare uppmanas att dyka med huvudet före i den nya Cataclysm.

I Cataclysm ska en grupp spelare besegra fiender, lösa pussel och samla föremål under en begränsad tid. Genom att slutföra aktiviteter, får spelarna poäng och mer tid för sessionen. För att klara en genomspelning av Cataclysm behöver gruppen besegra bossen Vara Brom innan tiden tar slut. Desto högre poängsats, desto större avlöning. Men det är naturligtvis ingen dans på rosor. Hela Cataclysmen pulserar med skadliga energier. Bara genom att aktivera skyddsfält kan spelare ta skydd från stormen. Gruppen måste således hitta rutter med säkra zoner när de tar sig fram genom stormen.

Anthem, BioWare.
Vara Brom, sista bossen i Cataclysm.
Vara Brom är nästa maktlystna galning du behöver handskas med i Anthem. BioWare, 2019.

Läs mer om Cataclysmen i Anthems officiella blogginlägg.

Valutan som erhålls efter varje session i Cataclysmen och de utmaningar som är kopplade till det kan användas för att köpa unika kosmetiska föremål och utrustning.

1.3.0

Uppdatering 1.3.0 innehåller en svit av förändringar och justeringar, på tok för många att lista här. Höjdpunkterna är tillskottet av nya närstridsvapen, tre nya vapenklasser och uppgraderingar till dräkternas understödsutrustning. BioWare har även lyckats krossa några buggar under månaderna som gått och spelare behöver inte längre oroa sig för att spelet kraschar när de går in och ut ur Forge. Det återstår dock att se hur stabil denna uppdatering är. Traditionellt sett har Anthem fått nya buggar när gamla utplånats.

Läs uppdateringens fullständiga innehåll i den officiella noteringen.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.