Customisation och coolhet är en stor del av Sea of Thieves

Vad din pirat har på sig i Sea of Thieves visar hur legendarisk hen är och skeppet är din Mercedes. Skräddarsy deras utseende och bli någon att frukta eller respektera.

I Sea of Thieves är utseendet på din pirat och ditt piratskepp vad som definierar dig och din legend. Resan till ökändhet är inte en trappa av små levels och egenskaper, nejnej, det är en enorm garderob som du låser upp genom skattjakter och andra uppdrag. Den brittiska utvecklaren Rare vill skapa en stämning i spelet där nya pirater, klädda i trasor, ser upp till eller fruktar välklädda pirater. Det ska synas att de har mer erfarenhet än dig.

Du kan mixa kläderna du hittar, vara vilket pirat som helst. Grejen är den här typen av ’progression of coolness’.
– Sam Chester, lead character artist på Rare

Kläder och andra föremål som definierar ditt utseende köps inte bara för guld, utan vissa kläder är exklusiva till de olika grupperna du kan jobba för. När du når en hög rang i en grupp får du tillgång till föremål som de med lägre rang inte har och kan på så sätt identifieras som någon lojal till Gold Hoarders eller Order of Souls. Utöver det kan vi nog räkna med riktigt unika föremål som enbart kan får genom vissa händelser eller uppdrag. Rare har till exempel bekräftat att du kan klä dig i en särskild hatt gjort från Krakens tentakler.

Min arm för ett lysande svärd!

Tar vi en noggrann titt på spelets konceptbilder och officiell konst går det att hitta ledtrådar till riktigt speciella föremål. Som bilden här visar ligger det säkert ett lysande svärd gömt någonstans i havsområdet. Rare har uppenbarligen bara visat oss en liten del av vad som finns i Sea of Thieves och vem vet vad som väntar efter launch.

 

Oändligt med pirater

Något som splittrat Sea of Thieves fans är avsaknaden av att själv bestämma över sin pirats kropp. Många av dagens spel tillåter spelare att själva designa sin avatar från grunden. Istället för att låta spelare sitta i timmar och dra i olika reglage för att forma en perfekta näsan, slumpar Sea of Thieves istället fram pirater. Karusellen, som Rare kallar den, heter Infinite Pirate Generator och plockar fram åtta pirater för dig att välja mellan. Duger ingen kan du slumpa fram åtta nya. Varje pirat byggs upp från, vad jag bara antar är, ett stort utbud av färger, former och etniciteter. Rare menar att du ska fantisera om vilka piratäventyr din potentiella pirat ska ha, vilket person den ska vara och vad som ska vara värdefullt för den. Det lustiga är att spelare förmodligen istället kommer sitta i timmar och slumpa pirater.

Trots Rares goda intentioner finns de som önskar att själva kunna styra över sin karaktärs kropp. Även om vi har fostrats till att vilja skapa karaktärer själva eller inte, kan Rare behöva möta fansen halvvägs för att behålla sin goda ställning i kollektivet. Till exempel genom möjligheten att tillfälligt spara de pirater du gillar ifall du inte skulle få en som är perfekt för dig. Vi får se hur Rare väljer att hantera den här feedbacken.

Välkomna till ’Älskade Kapten’, där du har chansen att finna din kapten för livet! Yarr!

Sea of Thieves släpps den 20 mars exklusivt till Xbox One och PC via Microsoft Store.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.