Årets Förväntningar

Vi kan enas om att nästa år ser ut att bli ett episkt spelår.

Nu lägger vi spelåret 2019 bakom oss och ser fram emot 2020 som redan nu ser ut att bli ett av de bästa spelåren i historien. Vi vet att Sony kommer att ta klivet in i nästa generations konsoler och dessutom finns en mängd stora spel att se fram emot.

Här har vi listat de releaser vi ser fram emot lite extra under 2020. Detta är redaktionens val, men det kanske finns flera titlar som ni ser fram emot ännu mer. Låt oss veta vilka spel ni redan nu vet kommer att bli givna köp under nästa år.

Cyberpunk 2077

Trots flertalet kontroverser under 2019 verkar inget kunna stoppa hajptågen för Cyberpunk 2077. Ända sedan avslöjandet 2012 har vi på redaktionen suktat efter att installera cyberteknologi i våra kroppar. När Keanu Reeves i somras bekräftade releasedatumet 16 april 2020 har väntan känts nästan olidlig. Är det rimligt att längta så fruktansvärt efter ett tevespel?

Ja det är det! Vi säger det redan nu: Cyberpunk 2077 är årets spel 2020.

The Last of Us Part 2

The Last of Us var ett sant mästerverk när spelet släpptes 2013. Tårarna var inte långt borta i relationen mellan Ellie och Joel. Sedan dess har Naughty Dog jobbat natt och dag med att färdigställa uppföljaren som redan nu luktar priser på nästa BAFTA-mässa. Att Ellie får en egen roll som härdad äldre tonåring kommer bli en ren njutning i en kollapsande civilisation bortom all räddning. Vi kan inte vänta med att få crafta fram nya bensin- och splitterbomber mot en anstormande fiendehord.

One Punch Man: A Hero Nobody Knows

Animefenomenet One Punch Man får ett eget fightingspel där hjältar och skurkar strider i lag om tre. Känslan från serierna är intakt och vi tror att One Punch Man: A Hero Nobody Knows kommer underhålla oss med humor och action – även om det kanske inte blir en EVO-titel.

Läs gärna vårt intryck av One Punch Man: A Hero Nobody Knows.

Dragon Ball Z: Kakarot

KAMEHAMEHA! Vi kan inte titta på Dragon Ball Z: Kakarot utan att tvångsmässigt skrika attacken gällt. Bandai Namcos kommande actionrollspel lovar att troget återberätta kultklassikern Dragon Ball Z. Av de filmsekvenser vi sett är vi säkra på att ett episkt äventyr väntar – även om vi redan vet hur sagan slutar.

Läs gärna vårt intryck av Dragon Ball Z: Kakarot.

DOOM Eternal

Eftersom Doom Eternal troligtvis är det mest ambitiösa Doom-spelet någonsin, komplett med multiplayer och blodig action, kan vi inte blunda för det. Och med action lika adrenalinstinn som detta tycker vi inte att någon seriös gamer över 18 år ska det heller. Nu när det gått några månader sedan beskedet över spelets försening till 2020, är vi redo att förlåta Doomguy. Men det är bäst att han levererar!

One Piece: Pirate Warriors 4

Det omåttligt populära One Piece ser sin efterlängtade uppföljare One Piece: Pirate Warriors 4 den 27 mars 2020. Pirate Warriors 4 är inspirerat av händelserna i källmaterialet och återger bland annat Wano Country-berättelsen. Fans av Mosuo-genren bör hålla ett öga på Pirate Warriors 4 då vi tror det kan vara ett av seriens bästa.

Microsoft Flight Simulator 2020

Flygsimulatorfantaster har varit svältfödda på bra civila simulatorer de senaste åren. Efter att Microsoft Flight Simulator X släpptes 2006 så lades serien ner och många med mig trodde den var död och begraven för all framtid. Tills nu.

Under 2019 års E3 släppte Microsoft en liten bomb i form av en trailer för en helt ny flygsimulator och en hel värld tappade hakan. Flight Simulator 2020 ser ut att bli det vackraste som någonsin genererats av ett grafikkort. till på köpet tillkommer en mängd nya funktioner, så som terräng hämtad från verkligheten och realtidsväder. Äntligen har hoppet återväckts för flygsimulatorns framtid. Tack Microsoft!

Half-Life: Alyx

De flesta av oss har länge väntat på Half-Life 3 och den väntan tycks fortsätta ett bra tag, för i höstas utannonserade Valve det första spelet i serien på 15 år. Och det blir inte en uppföljare till Half-Life 2. Istället får vi ett VR-spel där du tar rollen som Alyx Vance i kampen mot the Combine.

Vi kan troligen se fram emot den mest uppslukande Half-Life-upplevelsen hittills och förhoppningsvis dämpar Alyx lite av abstinensen i väntan på trean. Om nu Valve någon gång skall lära sig att räkna så långt.

Halo Infinite

I nästan tjugo år har Master Chief gäckat spelvärlden med sin eviga kamp för mänsklighetens överlevnad i den vidsträckta galaxen. Nu är det åter dags att snöra på sig rustningen, ladda geväret och fejsa den fiende som vållat så många tomhylsor och laserstrålar genom årens lopp. Den här gången släpps Halo Infinite till kommande Xbox Series X med allt vad det innebär av grafik, ljud, effekter och bildupplösning. Vågar vi nämna att vi är upprymda som barn i en godisbutik?

Overwatch 2

Overwatch har haft problem på sistone. Balansering som inte känts rätt, karaktärer som faller i glömska, spelare som beter sig extremt illa, fusk, med mera. En av de mer angenäma ”problemen” är spelets massiva lore, men avsaknad av faktiskt story i spelet. I Overwatch 2 kommer vi inte bara få story, men även mer PvE, vilket säkert kommer sänka toxiciteten, om än bara en smula (folk är fortfarande folk). Utöver det får vi såklart nya skins, skill trees och lite annat smått och gott som ger spelet ett nytt fokus på progression. Mycket kommer avgöras av innehållet och prislappen, så på gott och ont – det ska bli intressant vad Overwatch 2 kommer bli.

PlayStation 5

Att 2020 blir året då nästa generation spelkonsoler tar över facklan från PlayStation 4 och Xbox One råder det nu inga tvivel om. Båda står nu som decembersläpp, vilket innebär att nästa års julhandel blir rena, tja, julafton för gejmers. PlayStation 5 är avtäckt sedan ett par månader tillbaka och vi väntar med spänning på mer exakta detaljer (får vi verkligen full bakåtkompatibilitet hela vägen till PS1?) – för att inte nämna den faktiska designen. Inte heller några release-spel är bekräftade. Men en sak vet vi, och det är att vi ser fram emot var PlayStation 5 har att erbjuda.

Xbox Series X

Fantasin tycktes ta slut nät Microsoft skulle namnge sin kommande konsol och de döpte den helt sonika till Series X. Inte mycket är känt om insidan, men utsidan är desto mer uppseendeväckande. Den här gången får vi en konsol som verkligen ser ut som en låda med allt vad det innebär. Den skall kunna ställas både på högkant och placeras liggande. Kontrollen, som skall vara helt omarbetat, påminner mycket om tidigare konsolgenerationens handkontroller. Det återstår att se vem som vinner årets stora konsolkrig.

Cyber Shadow

Många har jämfört Yacht Club Games kommande titel med Ninja Gaiden till NES. Visst det är ett plattformsspel med en ninja i huvudrollen, men jag skulle snarare säga att Blue Shadow (Shadow of the Ninja) är mer korrekt. Och det är inte illa. Med en grafisk kvalitet som fullkomligt strålar och ett snortight gameplay var det här en av höjdpunkterna under Gamescom i år. Att se höga betyg känns lika sannolikt som let’s plays, speed runs och diverse tributer i olika utformning – väldigt, med andra ord.

Läs gärna vårt intryck av Cyber Shadow.

Scourgebringer

Ett annat pixeldesignat spel som kommer under 2020 är det lilla indiespelet Scourgebringer. Det är otroligt aptitlig tårta med lager av rogue-lite, utforskning och hack’n’slash, med skillbaserad garnering. Fram med insulinpennorna, för det här kommer det frossas i.

Läs gärna vårt intryck av Scourgebringer.

Axiom Verge 2

Tom Happ, din geniala, fantastiska farbror. Axiom Verge stod som ett exempel på hur ett perfekt retrospel ska göras, med sina precisa referenser och sin genuina inspiration av storspelen från förr. Vi fick ett mystiskt äventyr i en annan värld, med bland den bästa musiken jag har hört i ett spel, där vi, i sann metroidvania-anda, utforskade och samlade på oss föremål för att ta oss vidare. Med inspiration från spel som Contra, Metroid och Bionic Commando. Många av oss drömde lite försynt om att en uppföljare skulle komma. Vi vågade inte riktigt hoppas på det. För oss som följt Toms liv var förväntningarna ännu mindre. Nu är den dock på väg.

Senua’s Saga: Hellblade II

Det första spelet i serien var ett (enligt definition) indiespel som fullkomligt sköt i kvalitet. Med ett narrativ olikt något annat, med en inblick i psykisk ohälsa som sällan skådas i spelvärlden fick vi följa Senua på en ensam, förtvivlad resa genom en dyster värld. Nu är en uppföljare på G och av teasern att döma är det vrede som ersatt den huvudsakliga känslan. Det här ska bli väldigt, väldigt spännande.

Ghost of Tsushima

Spel baserade på japanska krigare under feodaltiden är något vi gamers knappast är bortskämda med. Men Sucker Punch gör ett tappert försök med Ghost of Tsushima. Berättelsen kretsar kring ensamvargen som tar sig an en mongolisk invasion av Japan. Av det vi hittills sett vankas grymma strider och episka miljöer i bländande kalasfin grafik. Fortsätter projektet som det ska har vi något extraordinärt framför oss.

Sonic the Hedgehog: The Movie

Efter att ha sett tågkraschen som var den första trailern, med en Sonic som ser ut som ett misslyckat experiment av en sadistisk svampmissbrukare med dålig smak och synfel, känns det otroligt skönt att se att de lyssnade på fansen och designade om honom. De sanna hjältarna här är dock inte filmbolaget, men de grafiker som i princip gjort hela filmen (Sonic) på nytt, efter att har varit klara med den. Spelfilmer brukar mötas med viss skepsis, men efter den massiva skrevsparken som första trailern gav oss har den nya trailern gett oss hopp om att Sonic the Hedgehog: The Movie faktiskt kan bli helt okej.

Sonic innan omdesignen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.