Dags för tredje säsongen av Formula 1 New Balanced Esports Series

Årets säsong utlovar mer än dubbel prispott där vinnaren kan få äran att kamma hem hela $500 000. I skrivande stund nästan fem miljoner kronor. Förra säsongen hade en rekordpublik på över 5.5 miljoner åskådare. Med denna säsong siktar man för att bli ännu större.

Likt fjolårets säsong är serien uppdelad i tre etapper. Första etappen är kvalificeringen där du har chansen att visa vad du går för. Förra säsongen tävlade över 66 000 deltagare för att få den bästa varvtiden. De 40 snabbaste deltagarna går vidare till nästa etapp, Pro Draft.

I denna etapp skall de bästa av de bästa sorteras fram och de officiella formel 1 stallen ska välja sina förare. Detta sker i Juli och kommer att vara över en två dagars period.

Etapp tre är själva tävlingen. Tävlingen har utökats från tre till fyra live evenemang mellan september och december. Alla tre etapper har utökats från föregående år då man räknar med att intresset kommer växa ytterligare.

I år finns dessutom chansen att bli den lyckliga vinnaren till en resa till att se andra etappen av tävlingen på plats och att få se det riktiga F1-loppet på Silverstone Circuit. Det du behöver att göra för att delta är att registrera dig på hemsidan och lämna in en varvtid från någon av de tre kvalifikations tillfällena som man kan se på hemsidan. Med start den 8e April.

Tror du att du har vad som krävs? Då kan du gå in på den officiella hemsidan för att registrera dig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har alltid älskat spel sedan den dagen jag fick min första Nintendo 8-bit. Spel som står mig närmast hjärtat är de med högst inlevelse och en bra story. Men tar mig gärna an Racing, Actionspäckad shooter, strategi. Ja nästan allt roar mig. Jag spelar idag på en Playstation Pro på en LG OLED 65"C7. Jag spelar även med Playstation VR. Har även Nintendo Switch som samlar damm.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.