Destiny 2: Into the Light –  en gratis(?) uppdatering – släpps 9 april

I april och maj fyller Bungie hålrummet från den försenade expansionen med nytt innehåll att roa oss med.

Från den 9 april och fram till releasen av Destiny 2: The Final Shape (4 juni) får Destiny 2 både en avgörande uppdatering till grundspelet och en ny innehållsuppdatering. Destiny 2: Into the Light ska ge spelare något att göra i väntan på den försenade expansionen. Men exakt VAD Bungie har planerat för Into the Light är i dagsläget okänt.

Omslaget för uppdateringen insinuerar att det skulle kunna vara ett tower defense-läge. Det dröjer inte länge innan Bungie berättar för oss dock, då de planerat flera direktsändningar till avtäckandet av Into the Light. Tre tisdagar framöver, med start den 19 mars, kommer Bungie att visa upp Into the Light. Sändningarna går klockan 18:00 på deras officiella Twitchkanal.

Alltså, 19 mars klockan 18:00. 26 mars klockan 18:00 och 2 april klockan 18:00. Om du har länkat dina Twitch- och Bungiekonton kan du erhålla två stycken unika emblem i form av Twitch Drops. Den ena efter 30 minuter och den andra efter två timmar. Tiden räknas från alla tre sändningar.

Är Into the Light gratis?

I sin utannonsering säger Bungie att Into the Light kommer vara ”tillgänglig för alla spelare”. Tyvärr är inte Bungie tydligare än så. Man skulle kunna göra antagandet att Bungie menar att uppdateringen är kostnadsfri (Destiny 2 är ju ändå ett ”F2P”-spel). Fast det kan lika väl handla om att spelare inte behöver några andra tillägg, season pass, eller expansioner upplåsta på sitt konto för att kunna ha tillgång till Into the Light – efter att de köpt tillägget.

Destiny 2: Bungie 30th Anniversary Pack var en betald DLC och förväntningarna i kollektivet är att Into the Light skall ha ett snarlikt omfång, MEN vara gratis. Att Bungie inte är övertydliga i detta ärende är smärtsamt pinsamt. Studion har inte råd med fler kommunikativa felsteg. Om Bungie inte har ekonomin att erbjuda Into the Light kostnadsfritt för sina spelare, måste de vara ärliga och säga som det är. Prislapp och allt.

Fans till Destiny 2 är en otroligt köpstark demografi, något som Bungie kapitaliserat på vid mer än ett tillfälle. Så även om Into the Light får en prislapp på cirka 300 SEK kommer fans att köpa det, för Destinyfans gör sånt. Men att INTE berätta om prislappen i förväg är att be om att få skit kastat i ansiktet på sig.

På tisdag vet vi säkert mer.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.