Det här är Bungie 30th Anniversary – nästa stora händelse i Destiny 2

Fira Bungies 30-årsjubileum med härligt nostalgisk loot, snygga ornament, emotes, fordon och Destinys mest ikoniska vapen. Det här är en fest alla är bjudna till - men vill du ha allt får du betala entrépriset.

Den 7 december sparkar firandet igång, Bungie 30th Anniversary! 30 år är en lång tid i spelvärlden och medan Bungie mestadels har fokuserat på Destiny de senaste årtiondet har de en rik katalog av spel. Myth: The Fallen Lords, Marathon-trilogin och Halo: Combat Evolved är bara några av deras inflytelserika spel. Under jubileumsfirandet kommer vi ge oss ut på en stor nostalgitripp i allting Bungie, inuti Destiny 2.

Det är inte bara grymma spel som Bungie är stolta över. Genom åren, och framförallt under Halo och sedan Destiny, har studion sett ett hängivet och engagerat kollektiv. Vänskaper har blivit stiftade, gemenskaper knutna och liv förändrade genom deras spel. Men detta är något vi sparar till en separat artikel. Nu ska vi gå genom allt vi vet om Bungie 30th Anniversary och om det är värt att köpa eventets DLC eller om man ska nöja sig med det kostnadsfria innehållet.

Bungie 30th Anniversary och mer!

Det kommer vara en fullpackad vinter i Destiny 2. Inte nog med att vi firar Bungie 30th Anniversary, vi kommer dessutom hylla våra egna bragder i Moments of Triumph samt lussa under The Dawning. Vilka datum dessa event äger rum är oklart men då The Dawning brukar rulla från mitten av december till mitten av januari kan vi kallt räkna med att det landar 14 december och varar fram till 11 januari. Moments of Triumph å andra sidan sträcker sig troligtvis ända fram till expansionen Destiny 2: The Witch Queen 22 februari 2022.

Bungie har inte nämnt ett fastställt slutdatum för Bungie 30th Anniversary så troligtvis varar händelsen ända fram till expansionen. Kanske kvarstår tillgången till DLC-paketet efter 22 februari. Tyvärr kan vi bara spekulera i dagsläget. Det är därför viktigt att prioritera och fördela din speltid mellan alla dessa aktiviteter. I verkliga världen kommer jul och nyår att äga rum och vi vill inte att du bränner ut dig för ett spel.

Dares of Eternity – gratis för alla spelare

Vi börjar med det som tillkommer för alla spelare under Bungie 30th Anniversary utan extra kostnad. Och det är den nya aktiviteten för upp till sex spelare. Aktiviteten heter Dares of Eternity och kretsar tematiskt kring de mystiska varelserna vi kallar The Nine. I stil med tidigare 6-manna aktiviteter kommer denna troligtvis blanda action och plattformsmoment med enklare problemlösning i stil med Override och Battlegrounds.

Bungie har dessvärre sagt väldigt lite om den kostnadsfria delen av eventet så tyvärr vet vi inte vilka belöningar vi kan förvänta oss här. Studion beskriver att aktiviteten innehåller ”nya hemligheter att nysta upp, samt belöningar som firar minnet av vår långa historia.” Hur man översätter det i loot är en gissning i dagsläget. Det skulle kunna handla om vapen och rustningar från Destiny 1 som släpps på nytt, eller något helt fräscht. Vi får helt enkelt vänta och se…

Dares of Eternity, Bungie 30th Anniversary.
Dares of Eternity, Bungie 2021.

Med tanke på att jubileumspaketet marknadsförs med återseende vapen kan vi gissa oss till ungefär vad som väntar. Till exempel kanske vi ser implementeringen av några av de vapen som fanns i Bungies gamla actionäventyr Oni. Annars skulle jag inte klaga på om Destinyfavoriter som Extremophile 011 eller Lord High Fixer kom tillbaka. Det vi får ha i åtanke är att de föremålen som är tillgängliga i Dares of Eternity troligtvis inte är lika åtråvärda som de du kan få i DLC:n. Fast jag hoppas jag har fel.

Bungie 30th Anniversary Pack – 249 SEK

Tömmer du spargrisen och överför omkring 250 SEK för Bungie 30th Anniversary Pack får du tillgång till mycket, mycket mer. Denna DLC går att köpa separat eller tillsammans med olika utgåvor av Destiny 2: The Witch Queen. Vad som däremot är värt att tänka på är att DLC:n, precis som andra tillgångar du köper till Destiny 2, är knuten till plattformen du köper det på. Det vill säga om du köper Bungie 30th Anniversary Pack till Playstation har du inte tillgång till det på PC.

Bungie är väldigt tydliga med vad paketet innehåller. Framförallt har de visat upp Gjällarhorns i all dess prakt! För andra gången i Destinys historia dammar man av detta ikoniska vapnen. Och för andra gången i rad kastar jag mina pengar på Bungie. Vapnet har sedan vanilla Destiny etsat sig fast bland veteraner som något närmast heligt. För nya spelare är det en mytologisk och åtråvärd skatt att addera till sin samling. Även om jag tror Bungie hade kunnat sälja DLC:n utan Gjallarhorn är jubileet ett ypperligt tillfälle att återinföra det.

Förutom kungen av alla rocket launchers innehåller paketet en exklusiv Dungeon för tre spelare. X Marks the Spot heter aktiviteten och är inspirerad av den mytomspunna Loot Caven i Cosmodrome. I dess djup kommer vi kunna hitta en helt ny armor som matchar vapnet Thorn, legendariska vapen från Bungies tidigare spel (bland annat Eysaluna och 1000 Yard Stare från Destiny och Claymore från Myth: The Fallen Lords), samt emblem, emotes och fordon. Troligtvis är grottan även en del av uppdraget som låser upp Gjallarhorn.

Köper du paketet får du även två uppsättningar ornament för de tre olika klasserna. Alltså totalt sex set av kosmetiska dräkter inspirerade av Bungie historia och deras gamla hit Marathon. Dessa låser du troligtvis upp direkt när DLC:n blir tillgänglig och ligger i tryggt förvar hos Rahool tills du plockar upp dem.

Sammantaget är det en väldigt prisvärd DLC vi pratar om här. Normalt kostar ett ornament set cirka 150 SEK, vapen ornament runt 75 SEK och Sparrows och Ships pendlar mellan 50 och 100 SEK. Bungie 30 Anniversary Pack innehåller sex stycken ornament set plus fordon och ett ornament till Gjallarhorn. För att inte nämna en unik upplevelse i dess Dungeon. Allt för 250 spänn! För mig som är en hängiven fan som spelat Destiny regelbundet de senaste sju åren är paketet ett givet köp.

Om du däremot inte bryr dig särskilt mycket om de kosmetiska föremålen och egentligen bara är intresserad av Gjallarhorn och de övriga vapnen är det svårare att värdera paketet. Medan Gjallarhorn sannolikt kommer vara ett mäktigt vapen har vi ingen aning om hur bra övriga vapen är. Eller om Dungeonen kommer vara rolig att spela. I den bemärkningen är 250 SEK lite mer riskabelt. Mitt tips är då att invänta vapenrecensioner innan du köper paketet.

Vill du läsa mer om Bungie 30th Anniversary Pack och eventet generellt kan du klicka över till Bungies hemsida.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.