Detta är The Outer Worlds – Obsidians senaste RPG

The Outer Worlds är ett klämkäckt science fiction-rollspel från skaparna bakom Fallout: New Vegas. Nej! Inte Bethesda, Obsidian Entertainment heter de!
Undrar du var det här Outer Worlds är som alla snackar om? Det är inte från Bethesda i alla fall.

I fredags såg ett nytt rollspel dagens ljus på PC, Playstation 4 och Xbox One. Utvecklat av Obsidian Entertainment och utgivet av Private Division har rollspelsfans något nytt att bita i – och den här gången smakar det troligtvis inte bajs.

The Outer Worlds är ett science fiction-rollspel, där du axlar rollen som en upptinad rymdkolonialist som legat på is i ett koloniskepp i över 70 år. Storföretagen som finansierat kolonierna i solsystemet Halcyon vill lägga locket på händelsen så att deras järngrepp över kolonierna kan förbli, medan rebellen som väcker dig till liv vill använda dig som ett vapen i hans kamp mot kapitalisterna. Var du själv står i, avgör du själv.

The Outer Worlds (inte att förväxla med The Outer Wilds) är ett single player-rollspel ur förstapersonsperspektiv. Du följer en story, rekryterar kompanjoner som hjälper dig i ditt uppdrag och berikar världen med dialoger och personliga inflikar. Du har ett rykte med varje gruppering i The Outer Worlds som påverkar dina interaktioner med dem och som styr sidouppdrag. Uppdragen har flera tillvägagångssätt och storyn i sig har många olika slut.

Ett kul sätt att bygga din karaktär är med nackdelar. Under äventyrets gång erbjuder spelet dig möjligheten att ta på dig fysiska och psykiska skador i utbyte mot uppgraderingspoäng.

Verkar omtyckt

Varvat har precis påbörjat testa The Outer Worlds och kan ännu inte inflika i huruvida Obsidian Entertainment står sig mot konkurrenter som Bathesda och BioWare. Men en kort översikt på Metacritic (du vet jag bör inte hänvisa dig till andra sidor men det finns många recensioner ute redan) visar att The Outer Worlds är ganska omtyckt. Med hela 82% utklassar Obsidian Entertainment sina gelikar. Anthem ligger på nådiga 59% medan Fallout 76 fortfarande utstår allmän förödmjukelse på 52% och användarsnitt på horribla 2.8.

The Outer Worlds finns ute nu till PC, Playstation 4 och Xbox One. Spelet släpps även till Nintendo Switch 2020.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.