Artikeln är ett betalt samarbete:
Enklare och billigare än någonsin tidigare att få tag på, och köpa TV-spel

För bara ett par år sedan fick man köpa datorspel och TV spel på skiva. Man fick ha dem i fodral och stoppa in skivan i konsollen när det var dags att spela. Så är inte läget i dag. Man kan fortfarande köpa spel på skiva om man så vill men de allra flesta väljer att köpa koder eller digitala utgåvor av spelen och det finns flera fördelar med detta.

Spelen finns i molnet

När man köper en digital kopia av spelen finns de i molnet. Genom en trådlös anslutning kan man enkelt och snabbt ladda ner dem till sin spelkonsol och installera dem. Det går på några minuter med en hyfsat snabb uppkoppling. Man behöver inte vänta på att spel ska levereras med posten eller liknande. Dessutom slipper man oroa sig för att skivan ska gå sönder eller tappas bort. Man har sitt spel i molnet hela tiden och det försvinner inte. Det är också mycket enkelt och smidigt att köpa spelen.

Betala med faktura

När man köper spel på skiva i en fysisk butik behöver man i de flesta fall betala med kort eller kontanter. Ibland kan man också använda sig av betalkort med kredit. När man handlar online kan man också välja att betala med faktura. Dessutom finns det ofta möjlighet att låna pengar med betalningsanmärkning när det gäller köp av spel eller konsoler. Om det är ett spel som snart ska lanseras eller om det är någon man väldigt gärna vill ha kan det vara tråkigt att behöva vänta med att spela tills lönen kommer in. Då kan man med fördel låna pengar för att kunna spela innan man själv har pengar på kontot.

Större sortiment än i en fysisk butik

En annan stor fördel med att köpa spel i en digital butik är att man ofta kan få tag i sådana spel som sålts ut i fysisk version. Sortimentet är generellt sett också större i den digitala butiken än vad det är i den fysiska. Det beror helt enkelt på att många butiker inte har så mycket plats att förvara spel på och dessutom blir det ofta dyrare att skapa spelen i fysisk version. Om det är så att man vill ha ett spel som varit populärt för många år sedan finns det ofta också möjlighet att få tag på det i digitalt format. Det är betydligt säkrare än att köpa en begagnad skiva där det inte finns någon garanti på funktion.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.