Dina första stunder i The Elder Scrolls Online: Morrowind

Det är en stor värld där ute som kan kännas överväldigande. Vi ger dig en överblick av hur ditt liv i Vvardenfell börjar och tar vägen.

Resan till Morrowinds vulkanrike Vvardenfell kunde ha varit en perfekt utflykt. Ta några ströjobb, slå ihjäl några banditer och komma hem rik nog att köpa den där stugan vid sjön utanför Nimalten.

Tyvärr, är det aldrig så enkelt.

På skeppet till Vvardenfell råkar besättningen segla in i grunda klippor och din middag spolas bort i havsvattnet. När du vaknar till liv igen är du fängslad. Slavhandlare låg och lurade vid klipporna och tillfångatog skeppsbrottets överlevare. Trots att Ebonheart Pact-alliansen förbjudit slavhandel är det fortfarande en lukrativ affärsverksamhet. Din framtid ser mörk ut.

Fångenskap är en tradition inom The Elder Scrolls och ett framgångsrikt dramaturgiskt grepp.

Men du har tur. En anlitad lönnmördare har vägarna förbi och släpper ut dig och de andra fångarna. Om hon gör det av vänlighet eller för ett taktiskt övertag mot slavledaren hon är betalad för att eliminera, är oklart. Men du tar risken. Vad som helst är bättre än ett liv som slav.

Med hjälp av lönnmördaren slår du tillbaka. Ett slitet vapen i hand och smutsiga rustningsdelar på kroppen går du till anfall. Det är döda eller bli dödad som gäller.

Kort och koncis inledning

Inledningen i Morrowind fungerar som ett storydrivet tutorial, där nya spelare får lära sig grunderna. Det är en trygg miljö där man kan ta sig tid att känna på kontrollerna och menyerna. Fienderna man möter är svaga och aldrig mer än en till antalet. Inledningen fungerar också som en brygga in i huvudspelet men veteraner kan välja att skippa den och hoppa direkt in i stommen av expansionen.

Är du en ny spelare kommer du att ha designat en karaktär innan. Här har du flera valmöjligheter av klasser, raser och utseende, så ta dig tid att skapa en karaktär du trivs med och kan spela i hundratals timmar.

Morrowind introducerar en ny klass till spelet, the Warden – en druid med starka band till naturen. The Warden är en bra designad klass för nybörjare då den har bra överlevnadsverktyg, samt en krigsbjörn som kan slåss vid hens sida. Med det sagt är alla spelets klasser starka och kan stå sin fot – så välj något som passar just dig!

Varje klass har tre distinkta karriärinriktningar som du antingen kan specialisera dig i eller blanda mellan. Dessutom har varje karaktär tillgång till tre olika rustningstyper, flera vapeninriktningar och många andra talanger. Din karaktär är aldrig låst till utrustning eller spelstil, men din klass följer med karaktären resten av spelet.

I videoklippet nedan kan du se utvecklarna spela genom inledningen och diskutera designbeslut. Vid 33:21 börjar de spela.

Kontakt med gudar

Slutstriden mot slavledaren tar plats på deras skepp. Du och lönnmördaren bordar dem med bomber i fickorna – extrema situationer kräver extrema handlingar. Du besegrar slavledaren och detonerar bomberna i lastutrymmet. Skeppet fattar snabbt eld och sjunker som en sten. Kvällen avslutas med ett nattdopp i havet.

När du vaknar har vakterna fiskat upp dig och du tas till ett förhör. De tror att du är inblandad i slavhandeln och är på väg att fängsla dig, men dagen tar en positiv vändning när lönnmördaren lägligt nog dyker upp och bevisar din alibi. Till vakternas besvikelse släpps du fri i det nya landet.

Vvardenfell öppnas upp för dig och du har friheten att gå i väderlekens alla riktningar. Men det dröjer inte länge innan en gud projicerar ett meddelande till dig genom en medborgare och sätter dig i kurs mot episka äventyr. Valet är ditt och ödet är i dina händer.

Vivec är en levande gud som härskar över Vvardenfell. Han är också del av treenigheten, the Tribunal, som styr över Morrowind. Självklart behöver han din hjälp.

Frihet

Efter inledningen är du fri att utforska Vvardenfell i vilken ordning du vill. Ön är fullständigt packad med uppdrag och aktiviteter. Du kan bekanta dig med de mäktiga politiska husen, undersöka omständigheterna kring en försvunnen dotter och utvisad son, äventyra i ruiner, leta skatter eller hjälpa guden Vivec att skydda sitt rike från en mystisk fiende.

Vill du slåss mot andra mäktiga äventyrare anmäler du dig bara till Battlegrounds och vill du samarbeta kan du djupdyka i livsfarliga dungeons. Vilken väg du än väljer kan du räkna med att din karaktär lär sig nya talanger och blir mäktigare.

Morrowind är en expansion till The Elder Scrolls Online, så du är inte heller bunden till Vvardenfell. När som helst kan du ta en färja till fastlandet och påbörja ett av alla tusentals äventyr som väntar där.

The Elder Scrolls Online: Morrowind släpps den 6 juni till PC, Mac, Playstation 4 och Xbox One.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.