Dragon’s Dogma 2 har anlänt!

Uppföljaren till kultklassikern har nu släppts till Playstation 5, Xbox Series X|S, samt PC.

Capcoms efterlängtade actionrollspel Dragon’s Dogma 2 har äntligen släppts! Uppföljare ett av de mer unika rollspelen och tillika kultklassiker bland äldre gamers, har Dragon’s Dogma 2 mycket att leva upp till. Tidiga recensioner är mycket positiva men varnar för sviktande prestanda – särskilt på konsoler! En våg av negativa Steam-recensioner bombar dessutom ner Dragon’s Dogma 2 generella omdöme när det blev känt att spelet erbjuder flera mikrotransaktioner.

Vi på Varvat har precis påbörjat vår genomspelning av Dragon’s Dogma 2 och kan ännu inte ge vår åsikt, men prestandan på Playstation 5 hade definitivt kunnat vara bättre. I en värld där prestandalägen med 60 bildrutor i sekunden blivit en oskriven regel förbluffar Dragon’s Dogma 2 genom att inte ha några grafikinställningar på konsol. Spelet har ett olåst 30 bildrutor i sekunden, vilket ibland kan springa iväg till cirka 45, men alltsomoftast tyvärr halkar under 30.

PC har generellt bättre förutsättningar på starka datorer men lider ändå av prestandaproblem i täta områden med mycket geografi och föremål – som till exempel städer.

Fast att vi hittills har väldigt roligt i Dragon’s Dogma 2, trots prestandan, uppmanar vi alla som tar allvarligt på stabilitet att avvakta med spelet tills Capcom åtminstone svarat på kritiken. I bästa fall jobbar de på en uppdatering som förbättrar prestandan.

Håll koll på oss och läs gärna vår recension senare i mars!

Capcom gör vad Capcom brukar göra

Vad det gäller mikrotransaktioner är det ingen överraskning för oss som är bekanta med Capcom. Devil May Cry 5 fullständigt brister med diverse mikrotransaktioner. Monster Hunter: World väger likaså tungt med mikrotransaktioner och DLC-tillägg. Bland japanska spelutgivare är det nästan en god sed att inkludera diverse bekvämlighets-köp för alla överarbetade gamers. Vem har ju tid att spela spelet egentligen? Vi säger inte att det är moraliskt rätt att inkludera mikrotransaktioner i ett single player AAA-spel. Vi förväntade oss bara inget annat från samma företag som gör pachinko-maskiner baserade på sina älskade spelserier.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.