Destiny 2: Into the Light ger oss ett gratis Horde Mode

Onslaught är den nya spelaktiviteten som kommer till Destiny 2 med Into the Light uppdateringen den 9 april.

Under tisdagens sändning presenterade Bungie den aktivitet uppdateringen Into the Light kretsar kring: Onslaught! Kollektivet har länge efterfrågat ett tvättäkta horde mode till Destiny 2 men inget Bungie hittills levererat har riktigt fyllt det tomrummet. Förrän nu. Onslaught ser ut att vara just det, med inslag av tower defense, plus att det dessutom är förankrat i Destinys pågående story.

Den stora elakingen The Witness har tagit sig in i The Traveller och har påbörjat att iscensätta universums slutgiltiga form, det han kallar The Final Shape. Rent krasst har de onda redan vunnit, så det enda The Witness behöver göra för att segra är att förhindra att vi jagar ikapp och stoppar honom. Av den anledningen så uppehåller han oss genom att anfalla oss på vår hemort: The Last City. Detta är vad Onslaught handlar om – försvara vårt hem!

Naturligtvis rycker Lord Shaxx in och värvar oss med ett stridsrop! Det är vi som måste försvara mänsklighetens sista utpost. Och det vore inte Destiny 2 om inte schyssta vapen och belöningar inte var inblandade. Så Shaxx har öppnat upp sitt vapenförråd och kommer langa ut vapen till oss som strider i försvaret!

Vapen och belöningar blir fokuset i nästa sändning, tisdag 26 april klockan 18:00 på Twitch.

Vässa ditt Ljus

I Onslaught skall du skydda en maskin som bygger försvar på kartan, den så kallade ADU (Advanced Defense Unit). Den kommer omvandla skrot (Scrap) från fienderna som du sedan kan använda för att bygga och uppgradera försvarsenheter på kartan. Kanoner, minor och lockbeten går att placera på utvalda positioner i utbyte mot skrot. Dessa kan du sedan uppgradera för att ytterligare stärka försvaret.

Fiender kommer i omgångar (Wave) att angripa din ADU för att sabotera ert försvar. Det blir upp till oss att röja fienderna så effektivt som möjligt med hjälp av våra försvarsmaskiner och meta-builds. Fienderna blir alltmer starka desto fler omgångar som går, så det är av största vikt att vi koordinerar våra insatser. Högt rankade fiender tappar batterier som går att kasta på ADU:n för att reparera den – och överflödiga batterier kan tredubbla skrotintäkterna när ADU:n är oskadad.

Var sjätte omgång attackerar vi pyramidskeppen som transporterar fiendetrupperna, och var tionde omgång anfaller vi igen fast för att dräpa en boss. Efter bossarna får vi en belöningskista innan striderna fortsätter. Mellan varje våg har man 30 sekunder på sig att bygga och uppgradera sina försvarsenheter.

Onslaught har två lägen: ett normalt läge där man spelar i enbart tio omgångar och ett utmaningsläge som går upp till 50 omgångar. Utmaningsläget har dessutom svårighetsgraden Legendary, som belönar oss med en extra kista var tionde omgång.

För mer information om Onslaught, se Bungies senaste blogginlägg eller se reprisen av sändningen här!

Repris av sändningen från 19 mars.

Vad mer kan vi förvänta oss av Into the Light?

Into the Light ser ut att vara ungefär lika spelmekaniskt substantiellt som en säsong. Onslaught är en ny aktivitet att röja runt i, det kommer med förankring i storyn, har en central karaktär knuten till sig (Lord Shaxx) och har troligtvis massor av vapen (nya och gamla).

Under sändningen berättade Bungie även att Into the Light kommer ha ett socialt utrymme (tänk dig Tornet, Farmen), fler än en karta för Onslaught och att Shaxx blir en så kallad Vendor för aktiviteten med ett eget rankingsystem som Zavala och Drifter.

Vapengruppen som Into the Light har heter Brave Arsenal och ser ut att inkludera många gamla favoriter och legendariska beslag. Bland annat har vi sett Midnight Coup, Hung Jury (igen) och i den angivna bilden på den här artikeln ser vi dessutom Luna’s Howl! Men Bungie tycker också om att småjiddra med fans och under sändningen i tisdags hade de en replik av inget mindre än Whisper of the Worm i bakgrunden! Spekulationer kring återkomsten av detta exotiska vapen och dess hyllade uppdrag har flödat vilt i kollektivet.

Vi kommer även att se en ny rustning inspirerad av de ikoniska rustningarna från spelets första år (hur många såna har vi inte redan fått?). Och känner jag Bungie rätt bakar de säkert in lite annat smått och gått för oss att upptäcka.

Destiny 2: Into the Light släpps den 9 april.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.