E3-mässan är idag officiellt dödförklarad

E3-mässan i Los Angeles var under drygt tjugofem år en av världens mest besökta och påkostade spelmässor. Samtliga spelbolag med självaktning (och pengar) hade en monter där de senaste spelen annonserades ut. Spelpressen hade en obligatorisk CD/DVD-skiva med i skriften som var kopplade till mässan till sina läsare under tiden mässan ägde rum. Det var då det.

Idag kom det trista men väntade beskedet att mässan läggs ned för gott. De senaste tio åren har E3 fått konkurrens från den digitala fronten med livestreaming och spelbolagens egna ”mässor”. Lägg till snordyra monterplatser och en covid-pandemi och resultatet blev som det blev.

E3 startade officiellt sommaren 1995 och pågick kontinuerligt ända fram till 2019 (bortsett från 2021) då Sony drog sig ur tillställningen.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.