EA: ”SimCity har återhämtat sig”

Har du köpt SimCity? Ångrar du dig? Gör inte det. SimCity har återhämtat sig efter en ”utmanande” start. I alla fall om man ska tro EA själva. Det rapporterar Kokaku.

Det kan tyckas vara lite av ett hån mot SimCity-köparna. Men EA-bossen Frank Gibeau pratade i går om, vad många skulle kalla, katastrofen SimCity. Han kallade släppet för ”utmanande” och lovade att det inte skulle hända igen. Han berättade också att det nu hade återhämtat sig.

”Jag ska börja med Q4 och SimCiy – ett bra spel som har återhämtat sig från ett utmanande släpp. Den korta förklaringen för släppet är att den första rusningen av konsumenter överväldigade vår spelservice, vilket störde konsumentens upplevelse. När vi stabiliserade spelet och förbättrade servicen den första veckan, fortsatte fans att strömma in. Hittills är vi före vår prognos med mer än 1,6 miljoner enheter sålda till konsumenter. Det digitala släppet är extra starkt – nästan 50 procent av de sålda har varit hög-marginal digitala nedladdningar.”

Sedan fortsätter han med att förklara att ”det här kommer inte att hända igen”.

Det finns, i alla fall, två frågor som dyker upp.

Är fansen (eller konsumenterna, som Gibeau säger) nöjda? Det verkar inte som att de förbättringar som EA har gjort faktiskt har löst alla problem som SimCity har haft.

Och är det rimligt att enbart räkna med antalet sålda exemplar? Blir ett spel bättre av att många har köpt det?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel- och sportnörd ursprungligen från de djupa Dalslandsskogarna. Spel är avkoppling likväl som underhållning. En match (som ofta blir både två, tre och femton) på NHL eller Fifa är svårslaget.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.