EA Sports FC 24 lär ungdomar att sparka boll tillsammans med UEFA

Nu finns EA Sports digitala bibliotek med fotbollsövningar tillgängligt helt gratis. Utvecklare av EA SPORTS FC och UEFA-fotbollstränare har en svit av övningar från spelet EA SPORTS FC 24 omformats för att kunna användas på riktiga fotbollsplaner som en del av initiativet kallat EA SPORTS FC FUTURES.

Träningsvideorna i programmet bryter ner välkända övningar direkt från spelet EA SPORTS FC 24 och är avsedda att användas under verkliga träningssessioner. Alla övningar är kommenterade av experttränare som erbjuder tips och vägledning. de finns nu tillgängliga online på sex olika språk här.

EA SPORTS har också avslöjat en växande lista med 12 FC FUTURES-ambassadörer, bestående av fotbollstränare och legender som delar ambitionen att utveckla fotbollen på gräsrotsnivå över hela världen. Listan inkluderar välkända fotbollsspelare som vår egen Dejan Kulusevski, Vero Boquete, Zico, Marta, Gianfranco Zola, Bixente Lizarazu, Patrizia Panico och Simone Laudehr, utöver den befintliga stjärnspäckade listan av FC FUTURES-ambassadörer: Ian Wright, Emma Hayes, Laura Georges och Fernando Morientes.

Övningarna och tränarna meddelades den 13 oktober under UEFA Grassroots Festival of Football, som drivs av EA SPORTS FC i Stockholm. Festivalen samlade fotbollsspelare från lokala skolor och klubbar som deltog i olika utmaningarr inspirerade av de nyligen lanserade träningsövningarna. Målet med festivalen var att främja gräsrotsfotbollen och värdena för fotboll på gräsrotsnivå, samtidigt som man visade att den digitala spelupplevelsen kan ha en verklig och positiv påverkan på fysisk fotbollsutveckling.

Dejan Kulusevski coachade kidsen

FC FUTURES-ambassadören Dejan Kulusevski deltog i träningspassen och delade med sig av sina egna tips och tricks till unga spelare under dagen. Deltagarna fick också speciella meddelanden levererade virtuellt från Fridolina Rolfö, Magdalena Eriksson och Olivia Schough. För att stödja lokala klubbar, välgörenhetsorganisationer och skolor kommer EA SPORTS FC FUTURES också att tillhandahålla utrustning för att hjälpa tränare att träna nästa generation.

– Jag lärde mig spela fotboll i det här området och har så mycket att ge tillbaka. Jag är väldigt glad att vara en del av detta otroligt viktiga evenemang, som jag tror verkligen kommer att inspirera Sveriges nästa generation av fotbollsspelare, säger Dejan Kulusevski. Jag önskar bara att jag hade haft tillgång till dessa tips och tricks när jag lärde mig dribbla i unga år!

Vill du också lära dig spela fotboll som stjärnorna i EA SPORTS FC? Du hittar alla övningar gratis här.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.