En komplett sammanfattning av dagens Nintendo Direct Mini

Utan förvarning smög Nintendo ut denna mini-direktsändning med massor av spännande nyheter för Nintendo Switch. Bland annat ett releasedatum för Xenoblade Chronicles: Definitive Edition och utannonseringen av ett Bravely Default II-demo som är ute redan nu!

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Den 29 maj får spelare åter chansen att besöka Shulk och rädda världen i Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Förutom att få avnjuta spelet i fantabulös HD kan spelare även se fram emot en ny epilog som inte finns med i tidigare versioner av spelet. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition får dessutom en samlarutgåva. Denna innehåller förutom spelet: ett stålomslag, en vinyl(!) med utvalda låtar från spelet, nedladdningskod till soundtracket (förhoppningsvis i sin helhet), en kvadratformad affisch samt en samlarbok på 256 sidor med både konst och text.

2K Games kärleksbrev

2K Games kommer med inte mindre än tre av sina storserier till switchen. Det handlar om Bioshock-trilogin, Borderlands-trilogin (dvs. 1, 2 och The Pre-Sequel – ingen trea i sikte) och XCOM 2. Datumet är den 29 maj och det ser ut som att samtliga släpp kommer fysiskt såväl som digitalt (dock med kravet att ladda ned extradata om flera gigabyte).

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order-expansion

Fantastic 4 ansluter sig till den Ultimata Alliansen i det senaste expansionspaketet till Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order: Shadow of Doom. Detta expansionspaket är det tredje i ordningen och släpps i dag.

Shinsekai: Into the Depths

Ett resurshanteringsspel med utforskning av havets djup som fokus: Shinsekai släpps till Switch redan i dag. Det är Capcom som står för denna våg från stilla vatten, och det är första gången spelet lämnar mobila enheter sedan det släpptes i september förra året. Shinsekai: Into the Depths låter dig dessutom experimentera med musiken och ser ut som ett angenämt tillskott till konsolens bibliotek.

Uppdatering till Animal Crossing: New Horizons

Uppdatering 1.1.0 släpptes samtidigt som grundspelet. Ifall du laddat ner det kommer du i början av april kunna delta i eventet Bunny Day, där du ska hitta gömda ägg. Du vet, inte helt olikt en viss annan högtid som råkar äga rum i april. Mellan 1 och 12 april kommer evenemanget att ge dig tidsbegränsade föremål att inreda din paradisö med – sedan dröjer det ett helt år till nästa chans att lägga vantarna på dem.

Ytterligare en gratis uppdatering når Animal Crossing: New Horizons senare i april. Detta kommer bland annat innehålla evenemanget Earth Day.

Good Job!

Ett alldeles nytt actionpusselspel från Nintendo själva. I ett förvirrat kontorslandskap är det upp till dig att få jobbet gjort, och det står dig fritt att genomföra det hur du själv vill. Släpa en projektor tvärs över våningen, eller skjut den dit med en slangbella. Detta är ett av många exempel på vad Good Job har att erbjuda. Det släpps dessutom i dag och kostar 208 kronor på svenska eShopen.

Catherine: Full body

Den 7 juli gör Vincent sin Switch-debut. Då är det dags för Catherine att ta steget till sin sjätte plattform. Versionen är densamma som till PlayStation 4 och Vita och innehåller således allt extrainnehåll som tillkommit sedan originalet släpptes för snart nio år sedan.

Ring Fit Adventure får rejäl uppdatering

Förra årets fitness-överraskning Ring Fit Adventure får en rejäl gratisuppdatering. Denna innehåller ett nytt minispel baserat på musik och rytm, och kommer med en mängd musikspår från Mario Odyssey, Splatoon 2 och Zelda: Breath of the Wild. Ring Fit Adventure får dessutom mer ljud än så: spelet är nu fullt lokaliserat för flera språk, tillsammans med såväl kvinnlig som manlig röst. Ring kan med andra ord peppa dig även på japanska, franska, tyska, spanska, med flera. Fler spellägen kommer dessutom – och det redan nu. Det är bara att starta spelet och låta uppdateringen gå igång.

King’s Bounty II

Turbaserat rollspel i fantasy-universum på ett hexagonalt bräde. Spelet har två föregångare, varav den nuvarande utvecklaren 1C Entertainment står för den senaste. King’s Bounty II ha inget fast släppdatum ännu, men är tänkt att släppas i år på Switchen såväl som Xbox One, PC och PlayStation 4. En purfärsk utvecklardagbok finns tillgänglig här.

Super Smash Bros. Ultimate + ARMS

Vi kommer att få en slagsmålskämpe till Super Smash Bros. Ultimate, från ARMS. Vem det blir kommer att utannonseras vid ett senare tillfälle. I samband med Direct-sändningen kommer även en gratis provperiod på spelet ARMS för Switch Online-prenumeranter. Har du inte provat ARMS ännu är det ett ypperligt tillfälle nu. Provperioden löper från i dag den 26 mars klockan 17 till och med 6 april klockan 00:59.

Bravely Default II

Följ med fyra nya karaktärer: Seth, Gloria, Elvis och Adelle när de ger sig ut på ett storslaget äventyr för att rädda kontinenten Excillant från undergång. Det klassista Brave/Default-systemet återvänder i uppföljaren och är en central funktion i strider. När äventyrarna sedan besegrar mäktiga bossar och asterisk-bärare låser de upp nya jobb åt hjältarna. Dessa jobb kan sedan kombineras i stor variation för mäktiga stridsmöjligheter och nyanserade spelstilar.

Ett demo finns att ladda ner i dag från Nintendo eShop. Square Enix kommer därefter i en nära framtid samla in feedback och justera spelet i den mån det går.

51 Worldwide Games

En stor samling klassiska bräd- och kortspel från hela världen. 51 World Games innehåller allt från japanska Hanafuda-kort (det är ju trots allt Nintendo det handlar om, för de som kan sin Ninty-historia), till Backgammon och Othello. Detta anrika spelpaket ankommer den 5 juni. Otåliga kan förbeställa digitalt på Nintendo eShop redan nu.

Ninjala

GungHo Entertaimnent står för detta något otippade dödsmatch-spel. I Ninjala gör färgglada ninjaklaner om fyra upp om territoriet i hektiska bataljer. Spelet är gratis att ladda ner och släpps den 27 maj. En alldeles färsk inblick finns att beskåda här.

Dubbelt upp med Star Wars

Två klassiker gör comeback på Nintendo Switch: Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy och Star Wars Episode 1: Racer. Portmästarna Aspyr Media står för dessa konverteringar, varav Jedi Academy går att ladda ner redan i dag för 208 kronor på eShopen. På podracing får vi vänta en tid till.

Panzer Dragoon

En remaster som från början utannonserades för höst/vinter 2019, men som nu finns tillgänglig för köp (259 kronor på svenska eShopen). Denna nygamla rälsskjutare kommer även till PlayStation 4, Xbox One och PC, men är för tillfället exklusivt på Switchen.

Kommande godsaker

Sändningen avslutades med en samling klipp på kommande smått och gott vi kan se fram emot under året. En del är sedan gammalt och en del är helt nytt. Nedan följer en liten punktlista med lite kvick information om dem alla.

  • Trials of Mana. Square Enix senaste remake dyker upp på Switch den 24 april. Knappt en månad kvar! Släpps även på PC och PlayStation 4 samma dag. Demo finns på eShopen.
  • FUSER. Rytm-spel från NCSOFT, skaparna bakom Dance Central och Rock Band. Släpps i höst (även på PC, Xbox One och PlayStation 4).
  • The Elder Scrolls: Blades. Bethesdas slagsmålsarena dyker upp i vår. Finns sedan i somras redan på mobila enheter (Android/iOS).
  • Warhammer 40,000: Mechanicus. Kasedo Games inlägg i Warhammer 40k-franchisen är föga förvånande ett strategispel och kommer till Nintendo Switch i maj i år. Mechanicus släpptes från början på PC 2018 och kommer även till Xbox One och PlayStation 4.
  • Vigor. Ett skjut-o-plundra-spel i tredjeperson från Bohemia Interactive vars stängda beta kommer att pågå mellan 9 och 16 april. Intressenter kan skriva upp sig på utvecklarens hemsida från och med 2 april.
  • Burnout Paradise: Remastered. Denna omarbetade nyutgåva av Criterions klassiker kommer till Switch senare i år. Finns sedan tidigare på PlayStation 4 och Xbox One.
  • Saint’s Row 4: Re-Elected. Ute i morgon. Samma kompletta utgåva som redan finns på Xbox One och PlayStation 4.
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel. J-RPG med animegrafik. Kommer till din Switch den 30 juni. Finns sedan tidigare på PlayStation 4 och kommer även på PC.
  • Mr. DRILLER DrillLand. Bandai Namco ger oss en pusselklassiker den 25 juni. Drill Land är en tidigare Gamecube-exklusivitet som inte sett dagens ljus sedan 2002.
  • Minecraft Dungeons. Xbox Game Studios flört med Nintendo fortsätter i vår i denna grottkrypare. Släpps även på Xbox One, PlayStation 4 och PC och är en stark kandidat för multiplayer mellan plattformarna.

Du kan se Nintendos sändning i sin helhet här.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.