Artikeln är ett betalt samarbete
Få koll på churn – använd churn för att behålla dina videospelskunder

Har du ett videospelsföretag och vill se till att dina kunder fortsätter att återkomma gång på gång? Då behöver du ha koll på churn! Så vad betyder churn? Churn rate är ett mått som används för att mäta antalet kunder som slutar prenumerera eller sluta använda en tjänst under en given period. Det hjälper dig också att identifiera problemområden så att du kan göra de nödvändiga justeringarna för att minska churn-raten och behålla dina befintliga kunder. 

Att ha god insikt om churn-rate ger dig också bilden av hur din produkt, tjänst eller affärsmodell har utvecklats över tid. Genom att ta reda på all information om churn-rate kan du dra nytta av den data som samlas in för att skapa strategier som leder till mer lönsamma resultat.

Hur kan churn och churn rate förbättra din verksamhet?

Churn är antalet kundbortfall under en viss tidsperiod medan churn rate är andelen kunder som lämnar ett företag under samma period. Genom att mäta dessa två siffror ser hur effektiva dina marknadsföringsstrategier är och vilka områden du behöver förbättra för att behålla spelare av ditt videospel. 

För att minska churn rate bör företag erbjuda högkvalitativa tjänster och produkter och samtidigt skapa en personlig upplevelse för sina kunder. De bör också se till att ha tydliga returpolicyer och regler samt breda möjligheter för användarna att ge feedback på deras produkter och tjänster. Genom att ta reda på varför kunderna lämnar ett företag kan man identifiera problemområden och arbeta med dem för att minska churn-talet.

Skapa bättre kundrelationer med churnhantering

Metoden har sitt ursprung i USA där det blev populärt under 1990-talet. Sedan dess har tekniken utvecklats och används nu av många stora företag världen över. För att hitta långsiktiga kunder är det viktigt att fokusera på churnhantering. Genom att identifiera och hantera churn kan ditt företag minska antalet kunder som slutar att använda dina produkter och spel vilket i sin tur leder till långsiktiga kunder. För att effektivt hantera churn måste företaget först identifiera orsakerna till varför kunderna slutar att använda deras produkter eller tjänster. Detta kan göras genom att samla in feedback från kunderna, analysera data och undersöka marknaden. 

När man har identifierat orsakerna till churn kan man börja arbeta med strategier som syftar till att motverka detta såsom att erbjuda rabatter, ge bättre service och skapa mer engagerande marknadsföring. Genom dessa åtgärder kan företaget minska antalet kunder som slutar använda deras produkter eller tjänster och därmed skapa fler seriösa och långsiktiga relationer.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.