Fallout 76 bjuder in dig att fira midsommar i bunkern!

Kommer du ihåg vad dina far- och morföräldrar brukade berätta när du var liten? Kommer du ihåg firandet runt midsommarstången, somrarna med bad, romanser och diverse oskyldiga busstreck? Du kan vinka hejdå till det i Fallout 76, men det beter inte att vi ska glömma bort vad världen en gång var. Nedan får ni lite tips på enkla saker att göra i Fallout 76 inför midsommar.

Midsommarstång
En av de mest ikoniska detaljerna kring den hedniska traditionen är fruktbarhetssymbolen – midsommarstången. Vanligtvis var stången konstruerad i trä, formad i olika korsformationer, med kransar på. Denna restes och föstes i marken. Med tiden har utseendet på majstången förändrar sitt utseende. När du ska resa majstången i en postapokalyptisk värld behöver den lite starkare material för att överleva. Metall är ett bra material att jobba med och järnrör kan agera grund för stången. När stommen är klar är det bara att dekorera den med allt du hittar. Inget säger sommar som lite taggtråd, gamla strumpor, snören och buskage.

Spel
Ni känner säkert till visan ”Små Grodorna”. Det är en lika löjlig som glad dans, där en beter sig på olika sätt. Små Grodorna dansas runt midsommarstången, där gamla och unga skuttar runt som grodor runt stången. Det finns även mer vuxenrelaterade lekar att ägna sig åt, som dryckesspel. I folkmun kallas det bara snapsvisor. Då sjungs den kända melodier med alkoholförhärligande texter, för att sedan hälla i sig en nubbe på slutet. Detta upprepas alltid för många gånger.

Mat
Traditionell midsommarmat var ofta årstidsmat, som färskpotatis. Det finns även sill i olika typer av guck, gräslök och gräddfil. Givetvis får vi inte glömma snapsarna. Det kunde även finnas köttbullar och ägg med dill, samt den klassiska efterrätten med jordgubbar och vaniljglass eller grädde. Ibland både och. I en värld som dött kan det vara ont om de delikatesser som tidigare nämnts. Istället kan du laga till gigantiska kackerlackor och muterade björnar. Vem vet – det kanske smakar riktigt bra med en väl tillagad ghoul, t.o.m.? Ta ut svängarna! Du har inte så mycket att välja på iallafall.

Blomsterarrangemang
Björkgrenar flätades samman med nyplockade blommor och skapade blomsterkransar som bars på huvudet. Med dessa färgsprakande kronor kunde en stoltsera i ungefär en timme innan de föll isär. För många var själva nöjet att skapa huvudbonaderna. I ett radioaktivt, postapokalyptiskt ödeland kan det dock vara ont om blommor och björk, så du kan ju alltid ta lite taggtråd och buskage att bygga din egen krans med. Det kommer även matcha din midsommarstång, så det är ju en win-win!

Typiskt midsommarväder
En traditionell midsommar vore inte komplett utan ett klappkasst väder. Med blekgråa moln och ett lätt duggregn blir midsommaren fulländad. Har en tur får vi kraftiga vindar som får en att fundera vilken årstid det egentligen är. För att återskapa denna känsla kan du slå på en fläkt och sprinklersystemet i bunkern. Glöm inte att klä dig i traditionella midsommarkläder så att du fryser ännu mer när du står där och plaskar i regnet!

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.