Fem spel för varma sommardagar

Bad, sol och glass är allt som får symbolisera en skön sommardag men visst finns det utrymme för lite spel också? Här är fem favoriter att ta sig an när solen står som allra högst på himmelen. 

Far Cry 3 (PC/Xbox 360/PS3)

Jason Brody var en kille av det hårdaste slaget som sköt sig ur horder av fiender och rovdjur i jakten på sin flickvän. Dock var det inte bara blodigt allvar som gällde utan även lite fri lek ute i naturen. Far Cry 3 är ett osande vackert ställe som får en Thailandsresa att framstå som en vandring i en dyster granskog. Vi som spelade (och fortfarande spelar) härligheten minns doppen i det ljumma vattnet, vattenfallen, de lummiga djunglerna och lukten av en bränd cannabisplanta. Kort sagt tog Ubisoft fram det bästa som en härlig tropikupplevelse kan erbjuda i sommarväg.

Wave Race 64 (Nintendo 64)

Wave Race 64 var ett av premiärspelen när Nintendos dåvarande konsol Nintendo 64 såg dagens ljus för över tjugo år sen. Att skumpa fram på de tredimensionella vågorna var en njutning som få vattenbaserade racingspel kan skryta om. Kontrollen var exceptionellt vänlig med dagens mått mätt och gav spelaren möjligheter att navigera genom krökarna. Hade du (o)turen att landa med att plask i havet var det bara att svälja kallsupen och insupa känslan av varmt vatten på huden. Har du fortfarande kvar Wave Race 64 i gömmorna så är det hög tid att sätta sig igen på Jet Skin och susa iväg bland delfinerna.

Super Mario Sunshine (Gamecube)

Efter Super Mario 64 var det dags för vår småfete rörmokare att dra iväg på nästa stora äventyr. Den här gången till ön Isle Delfino för att städa upp klotter efter en ligist. Med hjälp av en vattenkanon på ryggen fick vi spruta vätska för glatta livet. Banorna var noggrant designade med pussel att lösa och en solstråle ständigt runt husknuten. Vattnet var porlande färskt där Mario for fram bland fiskar och stränder. Nintendo satsade järnet på att ge sina fans ett Mario-äventyr i solens tecken – och Super Mario Sunshine blev det svaret.

Just Cause 3 (PS4/Xbox One/PC)

Just Cause 3 var en smällkaramell värd namnet och en förbaskat vacker sådan. Överallt där spelaren drog fram kunde massiva utomhusmiljöer skönjas under en gul himlakropp. Valfriheten att flytta sin lekamen var vidsträckt. Glidflyga över ett vallmofält? Inga problem. Hoppa fallskärm fullt ös medvetslös? Bara köra på. Kapa ett stridsflyg och brassa på till en öde ö? Just say the word. I Avalanche Studios digitala sandlåda var inget omöjligt och atmosfären var så nära en charterresa till Italien man kunde komma. Vem behöver Toscana när vi har Medici som har allt söderhavsklimat framdukat på en skärm nära dig?

Donkey Kong Country Returns (Wii)

Svårt, utmanande och alldeles, alldeles…underbart. Så kan man sammanfatta den japanska jätteapans äventyr i Donkey Kong Country Returns. Här var det full rulle från start till slut, allt under tropikvärmens gasande bölja. Bläckfiskar, avsatser och slirande gruvvagnar var inget som stoppade den primata radarduon där de härjade fram.  Precis när vi minst anade det slog skärmen om till en svart siluett som visade en förkrossande vacker solnedgång i bakgrunden till tonerna av ett jazzinspirerat soundtrack. Vad mer kan sägas om detta magiska mästerverk som symboliserar sommaren med stort S?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.