FIFA Interactive World Cup har dragit igång!

FIFA Interactive World Cup 2013 nu har startat. Spelarna kan delta i årets turnering online via PlayStation Network och registrera sig direkt i spelet EA SPORTS FIFA 13 till PS3. Turneringen är ett samarbete mellan FIFA, EA Sports och Playstation.

För att ytterligare involvera deltagarna utsågs för första gången finalstaden genom en omröstning inom FIWC-communityn. Madrid vann före London och Rom, vilket betyder att den regerande mästaren Alfonso Ramos får möjligheten att försvara sin titel på hemmaplan. FIFA meddelar även resultatet av en undersökning som genomfördes bland 10 000 FIWC-spelare över hela världen. Den visar att Barcelonas superstjärna Lionel Messi är den fotbollsstjärna de helst vill spela FIFA 13 mot. 25 % av de som deltog i undersökningen valde 2011 års FIFA Ballon d’Or-vinnare som var tät följd av Cristiano Ronaldo (19%) och Wayne Rooney (10%).

När FIWC-spelare ombads att välja en motståndare utanför fotbollens värld blev den spanska tennisspelaren Rafael Nadal den mest populära med 13% av rösterna, följd av president Barack Obama (12%) och skådespelerskan  Angelina Jolie (9%).

 Vi är glada över att årets upplaga av FIWC nu startat. Tillsammans med våra presentationspartners är vi angelägna om att fortsätta växa turneringen och bygga vidare på de 1,3 miljoner spelare som deltog förra året. Att spelarna fick rösta om var finalen skulle gå av stapeln är ett bra exempel på den research vi genomför inom FIWC-communityn för att anpassa den strategiska utvecklingen till deltagarnas preferenser och förväntningar. Jag ser fram mot att välkomna finalisterna till Madrid i maj.
Ralph Straus, Head of Strategy & Brand Management, FIFA

FIWC är världens största tv-spelsturnering online och dessutom en officiell FIFA-turnering som erbjuder fotbollsfansen en chans att ägna sig åt sin passion för fotboll och interagera med andra fans över hela världen. Med 2013 års säsong runt hörnet kan deltagarna nu spela för att kvalificera sig till finalen där vinnaren belönas med en prischeck på 20 000 dollar (ca 135 000 kr), samt en inbjudan till FIFA Ballon d’Or-galan, där han eller hon får chansen att träffa världens största fotbollsstjärnor.

För mer information om FIWC 13-turneringen se: http://www.fifa.com/fiwc

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.