Filmer som blivit spel

Har du sett alla?

Spelindustrin i Sverige är världsledande när det kommer till underhållningsbranschen och för att komma med något nytt som står ut från mängden så krävs det teman eller nyheter som tidigare inte setts. Ett sätt att skapa nya teman på spel är att använda populära filmer som bas för spelen, men hur bra blir dessa spel?

GoldenEye

För att vara lite nostalgisk, är det någon som kommer ihåg 007 GoldenEye till gamla klassiska Nintendo 64? GoldenEye var faktiskt en riktig succé inom spelvärden och även ett av de tidigare förstapersonspelen som släpptes på konsol.

Det var på den tiden då multiplayer fungerade genom att skärmen delades upp i två eller fyra delar och alla hade varsin liten ruta. Spelet lanserades för snart 20 år sen och ska vi bedöma kvalitén med dagens mått kan vi inte säga annat än att den är fruktansvärt dålig. Trots det blev spelet en omedelbar succé.

Promo1

Lord Of The Rings

Ett annat uppskattat spel baserat på film är helt klart MMORPG spelet The Lord of the Rings Online.  För tillfället är det nog Lord Of the Rings Online som är mest aktuellt men många kanske kommer ihåg det tidigare populära spelet filmen ”De två tornen”, det gamla PS2 spelet där du med hjälp av Aragorn, Legolas eller Gimli skulle hugga dig igenom Midgård.

Promo2

Jurassic Park

2015 var året då Jurassic Park kom tillbaka på filmdukarna, måttlig succé men inget slår ändå den första filmen som blev fantastiskt stor. Jurassic Park filmerna skapade en dinosauriefeber på mitten av 90-talet som följdes upp att många nya spel till konsolerna. Jurassic Park – The Lost World var succé både på filmduken men även bland spelen. I spelet The Lost World tog du rollen som väktare på ön Isla Sumar och ditt jobb var att städa upp bland alla dinosaurier. Spelet är simpelt och mest till för underhållning, det är dock ett jobb som utvecklarna på DreamWorks klarade av fint.

Många versioner av Jurassic Park har släppts och efterföljare har fungerat sådär, spelen har dels följt filmernas utveckling men det har även skapats några som till exempel Warpath: Jurassic Park. Ett spel som liknade bland annat Tekken och var mer av ett fighting spel.

En annan version som blivit populär på internet är videoslotten Jurassic Park som utvecklats av Brittiska Microgaming. Jurassic Park videoslot tar dig tillbaka till den första filmen och innehåller några av de populära dinosaurierna och skådespelare. Microgaming utvecklar många spel till bland annat svenska casinon och Jurassic Park finns tillgängligt som videoslots hos Betsson som även har många andra teman.

Promo3

Spider-Man och Batman

Det vore väl egentligen fel att inte släppa spel kring så stora superhjältar som Spider-man och Batman, med filmsläppen har det därför också inneburit att många varianter av dessa spel släppts. För några år sedan släpptes bland annat The Amazing Spider-Man som följde filmen ganska väl. Ett av de bättre Spider-Man spelen som släppts är Spider-Man 2 och kom ut till bland annat Playstation 2, Xbox och Gamecube och var ett av de ledande spelen när det lanserades. Svinga dig igenom New York med på den tiden väldigt imponerande grafik och upptäck okända gator i New York. Du får lite GTA känsla nära tar dig fram genom gatorna på ett sätt som inte är så vanligt på den tidens spel.

Promo4

Batman är även ett spel som har fått en videslot uppkallat efter sig av Microgaming, men det mest kända är väl snarare de nyare spelen inom Arkham serien. Ett av dessa spel är Batman: Arkham Origins och släpptes till de flesta konsollerna 2013.  Med fin grafik, välskrivna dialoger och underhållande spel gör Batmanspelen sällan spelarna besvikna.

Batman: Arkham Origins är tredje delen i Arkham serien men det senaste spelet Batman: Arkham Knight hade ordentliga problem när det släpptes i höstas och fick dras tillbaka ett antal gånger.

Promo5

Det finns oerhört många spel som har inspirerats från filmduken och lika många filmer som inspirerats från spelen. Har ni några favoritspel som följer någon av era favoritfilmer?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.