Svensk Indie på Gamex 2013: Pixely People Making Movies

Pixely People Making Movies är ett litet managementspel där spelaren ska se över en filmstudio och producera filmer. Vid spelets start väljer man vilken typ av film som skall göras och vilka skådespelare som skall medverka. Dessa är val av svårighetsgrad, skulle man kunna säga. Under själva spelets gång kommer anställda att arbeta, men även få vredesutbrott, somna eller snacka bort arbetstid under produktionen. Då gäller det för spelaren att flytta dem till en annan avdelning för att filmskapandet och poängökningen ska fortsätta. Samma sak gäller ifall en arbetare plötsligt skulle bli extra motiverad, då gäller det att flytta denne till rätt avdelning för bonuspoäng. När tiden är slut räknas poängen ihop och jämförs med produktionsförutsättningarna och resulterar i ett betyg och en score som presenteras i form av en rolig filmaffisch som du kan dela med dig över Facebook.

Bakom Pixely People Making Movies står de två spelskaparna Staffan Ahlström och Linnéa Löfdahl som tillsammans är Nekomata Games. Båda har ett förflutet i svenska spelföretag, Avalanche och Fatshark respektive Grin, men valde att säga upp sig och göra spel som de själva vill spela. När jag pratade med Staffan uttryckte han sin kärlek för Game Dev Story och erkände inspirationen som de hämtat därifrån. Inspirationen för de excentriska arbetarna har de däremot hämtat ifrån vänner och bekanta, vars drag har förstärkts och omvandlats till egenskaper.

Pixely People Making Movies

De berättade att de har fler idéer för andra Pixely People-spel och jag fick till och med se en prototyp på deras nuvarande projekt. Jag förstod direkt var det var jag såg och hur spelmekaniken fungerade, vilket för mobilspel är essentiellt och som tyvärr Pixely People Making Movies saknar. Staffan och Linnéa var medvetna om den svårbegripliga spelmekaniken men försäkrade mig om att spelet innehåller djup. Något jag kom till insikt av efter några minuters spelande. Det är tråkigt att mobilspel inte får mer än några minuter på sig att intressera en spelare, men det är tyvärr förutsättningen och resultatet av mobiltelefonernas lättillgänglighet.

Pixely People Making Movies är gratis att ladda ner från App Store under Gamex 2013.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.