Final Fantasy XVI får ny trailer och närmre släppdatum

Det var ett hett halvår sedan vi fick någon ny information om Square Enix:s kommande Final Fantasy XVI. Nu har vi en ny trailer, AMBITION. Här får vi en bild av världen Valisthea där titeln kommer att utspela sig. Vi får också lite blodiga slagsmålssekvenser och förbannade karaktärer (i mer än en bemärkelse) kallade Dominants, vars krafter låter dem åkalla fasansfulla makter.

Med sina 4:30 är AMBITION en rätt matig trailer. Den avslutar med beskedet att Final Fantasy XVI släpps till sommaren 2023. Enligt Square Enixs egen pressrelease är den enda bekräftade plattformen PlayStation 5.

På spelets officiella hemsida finns mer information och vackra bilder, däribland ett karaktärsgalleri för dig som vill veta mer om rollerna. Det är klyschigt så det förslår, men det är välproducerat och med en imponerande röstuppsättning på engelska, signerad lokaliseringsproducenten Michael-Christopher Koji Fox. Faktum med att sidan listar alla kreativa nyckelpersoner och deras största meriter. Det talar gott om Final Fantasy XVI som en produkt Square Enix vill vara stolta över och inger visst hopp om att det kan bli bättre än summan av sina stereotyper.

Final Fantasy XVI har självklart ett Twitter-konto också. Där står följande meddelanden att läsa från spelets producent (Naoki Yoshida) respektive regissör (Hiroshi Takai).

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.