Fire Emblem: Three Houses är ute – beslutsångest kan börja

Fire Emblem: Three Houses är ute nu, exklusivt på Nintendo Switch.
Tre studenthus, tre framtida ledare, ett annalkande krig. Fire Emblem: Three Houses är sommarens epos på Nintendo Switch.

Nintendos efterlängtade rollspelsserie Fire Emblem har äntligen anlänt med det senaste tillskottet Three Houses. I Fire Emblem: Three Houses ska spelare leda och undervisa ett av tre studenthus på en officersskola och bana väg för studenternas öden inför ett annalkande krig. I nästan all marknadsföring för spelet har en mycket viktig fråga ställts: vilket hus väljer du?

Fire Emblem: Three Houses finns ute nu, exklusivt till Nintendo Switch.

Jordgubb, blåbär eller hjortron

Gamers, lojala som vi är, har haft beslutsångest det senaste halvåret. Vilket hus väljer vi? Vilka karaktärer tror vi att vi gillar? Hur ska vi undervisa dem? Vems hjärta ska vi försöka vinna? Medan karaktärsrelationer är något dynamiskt som växer fram över spelets gång via sociala aktiviteter, är valet av studenthus mer statiskt och påverkar berättelsens riktning.

Black Eagles, Blue Lions och Golden Deer. Pinset som följer med samlarutgåvan.

Även om det är möjligt att spela Three Houses flera gånger om är jungfrugenomspelningen speciell för många. Guider för de olika husen cirkulerar på nästan alla sociala plattformar så om du går i valet och kvalet om vilken riktning du ska välja är det bara att googla.

Min rekommendation är att informera dig om det som är viktigt för dig så du vet vilka möjligheter du har. Till exempel ville jag spela manlig Byleth (spelarkaraktären) och sträva efter en romantisk relation med Raphael, men får nu tänka om då Raphael är straight. De flesta medieproducenter respekterar fans spelupplevelser och varnar för spoilers, men var ändå försiktig om du doppar tårna i guider.

Om du inte redan är bekant med studenthusen och de många karaktärerna kan det vara en god idé att hoppa över till Three Houses officiella hemsida. Där kan du för en övergripande bild av spelet i sig och kanske hjälper det dig att ta ett beslut. För mig egen del blir det bara svårare och svårare att välja.

Men du, vilket hus ska du välja?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.