Spel jag minns: Gears of War

Xbox 360 är en av mina favoritkonsoler. Den hade ett stort spelutbud, god teknisk prestanda och en fantastisk kontroll som satt som gjuten i handen. Men det som verkligen kom att fånga mitt intresse för den vita plastlådan var ett mycket speciellt spel – Gears of War.

Under det knappa året som konsolen var ute var Microsoft i stort behov av en titel som kunde lyfta sitt teknologiska vidunder. I samarbete med utvecklaren Epic Games släppte bolaget Gears of War i november 2006 under pompa och ståt. Utöver den grymma grafiken, de sympatiska karaktärerna och råbarkade tempot så var det cover-systemet som väckte idel uppmärksamhet.

Plötsligt var det rena barnleken att ta skydd bakom hinder och röra sig bakom fiendens linjer. Att dessutom få kötta ihjäl monster med den helgrymma motorsågsbajonetten i tid och otid fick en viss 18-åring att jubla inombords av tillfredställelse. Marcus Phoenix var verkligen en modern badass som 90-talets Duke Nukem inte mäktade med i längden.

Gears of War blev kulmen för hela Xbox 360-generationen. Denna titel minns jag med glädje. Numera återvänder jag till äventyret i den uppdaterade Ultimate Edition-utgåvan till Xbox One. Minnena finns dock alltid kvar när det begav sig den där höstkvällen för snart tretton år sen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.