Skeppslast med Fire Emblem: Three Houses information

Månadens nummer av Famitsu är fullproppad med information gällande Fire Emblem: Three Houses. Här är ett axplock.
Att socialisera med andra karaktärer över ett mål mat är viktigt för att utveckla relationer och egenskaper.

Lagom inför E3 och drygt två månader innan release släpper den japanska speltidningen Famitsu en monsterartikel om Nintendos stora sommartitel Fire Emblem: Three Houses. Tack vare det goda folket på Perfectly Nintendo som översatt artikeln, kan vi ta del av all smaskig information.

Artikeln presenterar nya karaktärer, hur storyn skiljer sig beroende på vilket adelshus du väljer att undervisa i och spelmekaniska funktioner som flätar samman berättelse och stridsegenskaper. Artikeln presenterar även en detaljerad lista över några av kurserna studenterna kan ta del av och vilka egenskaper de lär sig.

Vi fick dessutom mer insikt i aktiviteterna spelaren kan ta del utanför undervisningen. Spelaren kan fiska för speciella ingredienser som sedan kan användas till matlagning i kafeterian eller säljas för vidga krigskassan. I växthuset kan spelaren odla örter och grödor till matlagning eller blommor att ge till hen som håller ditt hjärta. Varför inte hålla eller delta i extra lektioner? Den blodtörstiga spelaren kan välja att delta i strider för särskilda uppdrag eller händelser. Det finns alltså en hel del att göra i Fire Emblem: Three Houses!

Läs gärna den fullständiga artikeln på Perfectly Nintendo.

Dragläge

Famitsus artikel på Three Houses förtäljer även några av spelets ”gimmicks” som går att använda under fältslag. Dessa taktiska ”drag”, om man så vill, handlar om att till exempel höja eller sänka en vindbrygga. Det krävs ingen general för att förstå de strategiska värdet i kontrollen över en sådan position. Andra intressanta funktioner spelaren kan stöta på under fältslag är bland annat kistor och dörrar som bara kan öppnas med hjälp av en karaktär med tjuvfärdigheter.

Kontrollerar du bryggorna styr du slagfältet.

Vidare blev det känt att spelaren kan anlita adjutanter när de nått tillräckligt höga erfarenhetsnivåer. Adjutanterna kan ta befäl över en grupp och hjälpa spelaren utföra koordinerade attacker, kallade Joint attack. Dessa blir tillgängliga om spelaren har en bra relation med adjutanten. Om de strider i närheten av varandra får båda enheterna bonusar på sina attack- och evade-värden. Balansen mellan krigsfärdigheter och sociala relationer är alltså viktigt även i Fire Emblem: Three Houses.

Fire Emblem: Three Houses släpps den 26 juli exklusivt till Nintendo Switch. Räkna med en spelsession under Nintendo Treehouse: Live i juni.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.