Förbokningar av A Game of Dwarves kommer med ölträd

Har man dykit ner i den obskyra indiemarknaden som en annan har gjort till och från, så har man kanske stött på ett litet spel som heter Dwarf Fortress, ett fantastiskt men komplext strategispel som gick ut på att bygga upp en dvärgkoloni från grunden i en textbaserad (ASCII) värld. Nu verkar det som att svenska Zeal Game Studio håller på att utveckla ett liknande spel i modern grafik, vid namn A Game of Dwarves.

Beskrivningen från den officiella hemsidan påminner mycket om Dwarf Fortress, man ska bygga upp en dvärgkoloni, förse dessa med mat, stärka klanen och försvara sig mot monster som man stöter på i grottorna de gräver ner sig i. Varje gång man startar ett nytt spel så kommer en ny, unik värld att genereras, vilket betyder att man måste anpassa sig på nytt under varje genomspelning.

Till saken hör att man nu kan förhandsboka spelet och få en liten DLC-bonus, ett träd som det växer öl på.  Ölen kan sedan drickas av dvärgarna för en trevlig stund, men hur det påverkar dem i spelet framgår inte. Kanske kan man räkna med trevliga fester med hjälp av det här trädet? Värt ett försök!

A Game of Dwarves kommer att släppas den 23 oktober till PC via bland annat Steam.

[youtube id=”nYe0XN3uCeo” width=”600″ height=”350″]

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.