Förspel: OlliOlli World

Nu ollar vi järnet!

OlliOlli World är den tredje delen i Roll7:s skateboardspelserie. Denna serie har utmärkt sig för sitt lättlärda, vanebildande gameplay och sköna estetik. OlliOlli World verkar fortsätta denna trend, men skiftar grafiken till ett mer tecknat utseende. Spelet får därigenom både ett mer påkostat uttryck, en mer gedigen och färgsprakande karaktärsförteckning och ett vänligare uttryck för oinvigda spelare.

Under den gångna veckans E3-mässa släpptes den senaste trailern för OlliOlli World (länkad ovan), men utgivaren har redan tidigare låtit ett par av oss nyfikna spelskribenter och webbkreatörer kika på en stängd demo.

Ett bra första intryck

Förutom det slående visuella intrycket, som för tankarna till bland annat Rick & Morty, Adventure Time och Steven Universe, har OlliOlli World arkadiga kvaliteter. Spelaren ska snabbt skrapa ihop poäng medan hen rullar bräda genom ett 2.5D-landskap (där du dock bara rör dig i ett plan). Jag har varken spelat originalspelen eller någon av deras portar (det finns en hel del!), men det var inga problem att sätta sig in i spelsättet. Ta fart, hoppa, tricksa, grinda – allt går som på räls innan du vet ordet av.

De första banorna i demot fungerade som en introduktion. Samtidigt hindrade inget mig från att kolla kontrollerna via pausmenyn. Med handen på hjärtat ska erkännas att jag är helt värdelös på att läsa kombolistor, vare sig det gäller trick i ett extremsportspel eller attackmönster i ett fightingspel. Så småningom lär de dock säkert lossna även för mig. För det vill jag. Olliolli World väcker poängjägaren i mig. Med sina distinkta hubvärldar och välavgränsade banor infinner sig också en viss vandringslust. Bara bland demons två öar fanns fler än ett tiotal banor, och de kändes alla unika och välskapta. Vissa hade flera vägar, varav en del ledde till upplåsning av nya banor. Tillsammans med den utlovade skateboardaffären Rad Dad’s ser jag många potentiella speltimmar framför mig i Radlandia.

OlliOlli World utannonserades i april och släpps på ett ännu ej specificerat datum i vinter. De bekräftade formaten är PC, PS4, PS5, Switch, Xbox X|S samt Xbox One.

0 Delningar
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.