Första åtalet mot ett bombdåd i ett dataspel? Åtminstone om landet heter Ryssland.

Ibland kan dikten vara lite för bra för att vara sann men i ett fall stämmer den onekligen bra. I Ryssland blev nyligen tre tonåringar dömda till långa straff efter att säkerhetstjänsten FSB nystat upp en fasansfull plan: att spränga en federal byggnad i Minecraft.

Trion anklagas för att varit involverade i ”terroristaktiviteter” kring det planerade dådet. Som bevismaterial användes filmer från mobiltelefoner där ynglingarna kastade brandbomber mot en vägg. Utgången blev fem års fängelse efter en snabb rättegång via en militärdomstol. De dömda förnekar brott.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.