Sammanslagning bildar nytt förbund för svensk e-sport

Svenska E-sportförbundet och E-sportförbundet SESF slås samman och bildar ett gemensamt förbund är förslaget till förbundsstämmorna i mars. Tanken är att skapa en starkare plattform för svensk e-sport.

– Dagens två förbund har visat att de har olika styrkor och kompetenser. Tillsammans kompletterar de varandra på ett bra sätt och vi kan skapa en riktigt bra plattform för svensk e-sport, säger Magnus Jonsson, ordförande i E-sportförbundet SESF i ett pressmeddelande.

Båda förbundens styrelser är överens om att en sammanslagning är den bästa vägen fram och de kommer att lägga propositioner om detta till respektive förbundsstämma som arrangeras i slutet av mars.

Propositionerna föreslår att båda förbunden fusionerar ihop till en ny organisation som innehåller allt det som förbunden byggt upp under åren. Den nya styrelsen kommer att bestå av representanter från båda förbunden. Detsamma gäller för valberedning.

– Svensk e-sport står starkt och vi har många framgångsrika spelare, lag, föreningar och arrangemang som länge drömt om ett idrottsligt erkännande och en nationell tillhörighet. Tack vare konstruktiva samtal mellan förbunden och med svensk e-sports bästa i fokus tar vi ett historiskt steg fram mot den drömmen, säger Sammi Kaidi, ordförande i Svenska E-sportförbundet.

Styrelserna har tillsammans tagit fram ett förslag till vision och målbild för det nya förbundet. Det handlar om att bygga en e-sport som är till för alla och som bygger på både gräsrötter och elit. Målsättningen är att bygga Sveriges största idrottsförbund. Vi på varvat önskar alla inblandade lycka till!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.