Första avsnittet av Pokémon Evolutions är ett vemodigt mästerverk

Den första avsnittet av jubileumsserien Pokémon Evolutions, The Champion, lyfter fram de svåra känslorna våra hjältar ofta inte får tid att handskas med i spel. Leon är en förebild och nationalhjälte, men det betyder inte att han är odödlig.
Alla behöver en kram ibland.

Jag har varit en pokémontränare ända sedan originalet 1999 och har ideligen spelat spelen och sett alla tecknade filmer och serier. Så när Pokémon Evolutions utannonserades, en unik jubileumsserie som skall fånga ögonblick från åtta generationer av spel, var jag minst sagt taggad! Fast jag ska erkänna att jag hade milda förväntningar. Avfärdat det som något i stil med Ash-Ketchum-från-Pallet-town, och det hade varit okej.

Jag förväntade mig aldrig att få något med det höga produktionsvärde som ”The Champion” levererade! Den detaljerade världen fångar allt som gör Galarregionen så bekant, full med nickningar till karaktärer och platser vi besöker i Pokémon Sword och Pokémon Shield. Framförallt förväntade jag mig inte ett mörkt ämne som ångest och skam skulle vara det centrala ämnet i avsnittet. Leon, förebilden och folkhjälten i Sword och Shield behöver möta sina känslor – och herre gud vad bra det är!

Det är så sällan karaktärer får tid att bearbeta sina känslor i spel, kanske allra minst i Pokémon som är ett rätt trallvänligt spel. Visst får både Ash och andra karaktärer överkomma svåra utmaningar i animen, allra starkast är Serenas svåra beslut i serien för X och Y. Men i detta avsnitt zoomar man verkligen in på Leon och låter hans gester visa hur pressen som ikon påverkar honom. Och när Charizard omfamnar sin partner är det så nära på att tårarna forsar.

Nästa avsnitt av Pokémon Evolutions släpps den 23 september och kommer handla om Pokémon Sun och Pokémon Moon. Du ser det på Pokémon TV eller den officiella Youtubekanalen.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.