Pokémon Sword och Shield är våra nya pokespel till Switch

Regionen och startpokémonerna avtäcktes i sändningen för nya Pokémon Sword och Shield.

I en kort sändning avtäckte utvecklarna The Pokémon Company och Game Freak det kommande rollspelet i den anrika serien. Vid namn Pokémon Sword och Pokémon Shield får spelare i slutet av 2019 utforska en ny region, Galar, och stifta bekantskap med en ny generation pokémon.

Av namnet att döma verkar Sword och Shield att tematiskt handla om strid. Men hur det temat tar form praktiskt i spelmekanik vet vi ännu inte. Speltrailern avslutade dock med att spelarkaraktären gick ut på en stadion i vilket bara kan vara pokémonligan. Kanske att ligan blir ett aktivt spelläge i Sword och Shield där vi måste vinna titeln Galarmästare/mästarinna och sedan försvara den mot ivriga utmanare.

Treenigheten

Som traditionen dikterar ser vi åter igen eld, vatten och gräs som de valbara startpokémonerna. Scorbunny är en eldig liten krabat som ser ut som en kanin, Sobble är en tillbakadragen vattenpokémon med egenskapen att kamouflera sig i vatten och Grookey är en primat av grästyp.

Inga andra okända pokémon syntes till under sändningen. Däremot ser striderna ut att återvända till möten med vilda pokémon – något traditionella fans saknade i Pokémon Let’s Go Pikachu och Eevee.

Galar

Den nya regionen heter Galar och ser ut att åter igen inspireras av europeiska kulturer, kanske främst brittisk kultur. Regionen beskrivs som ett tempererat klimat med idylliska landskap, nutida städer, öppna fält och snötäckta berg. Invånarna och pokémon i regionen lever tillsammans och utvecklar dess industrier.

Pokémon Sword och Pokémon Shield släpps i slutet av 2019 exklusivt till Nintendo Switch.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.