FromSoft levererar ny titel

En av Microsofts definitiva höjdpunkter (för min egen del!) var definitivt deras kommande titel. Vi har sett en teaser som många har trott ska vara Bloodborne 2, men istället fick vi ett svar på Nioh, en titel som anammat Souls-seriens spelmekanik och utmaning, men med ett asiatiskt tema. I trailern till Sekiro: Shadows Die Twice får vi följa vår protagonist som inte kan dö så lätt. Inte för att han är OP och allmänt badass, utan snarare för att döden helt enkelt inte kommer lätt för honom, trots många (ofrivilliga) försök.

Till skillnad från Souls-serien, och sitt syskon Bloodborne, som dragit upp actionelementen avsevärt, får vi något som överträffar både och när det kommer till tempo. Vi har tidigare fått en teaser när vi ser blod, rep och trä samarbeta i en väldigt vag bild. Vi kunde inte avgöra vad det var, men när vi ser det igen här blir det uppenbart och handen för munnen i förtjusning är där sekunden efteråt.

Vi får en kort premiss på storyn och en hel del gameplay som visar och vad protagonisten kan göra. Det här är på en helt annan nivå än tidigare spel från FromSoft och vi kan räkna med ett spektakulärt spel som erbjuder samma galna stunts som vi sett i Just Cause-serien, men med en japanskt feodal anpassning.

Vi kan räkna med att många Souls-fans kommer börja analysera sönder denna trailer. För er som undrar vad ”sekiro” betyder – på japanska är det paraffin, ett material som används för att göra stearinljus, en restprodukt av råolja. På slovenska betyder det yxa. Analysen börjar…nu!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.