Gamex 2013: Förhandstitt av The Division

På Gamex har man nu chansen att få en exklusiv presentation av Tom Clancy’s The Division, det nya online-actionspelet från Massive. Om man håller ut under kötiden till presentationen får man slå sig ned med en mindre publik framför två TV-skärmar, klämma på sig ett par hörlurar över huvudet och lyssna på en kommentator samtidigt som spelet visas upp.

Presentationen är indelad i två delar. Den första delen visas helt enkelt samma gameplay trailer som redan florerat på internet sedan en tid tillbaka. Den andra delen är mer intressant, med en demonstration av live gameplay och hur spelet fungerar ihop med companion appen ämnad att göra spelet mer interaktivt tillsammans med tablets och smartphones.

The Division utspelas i en dystopisk framtid efter ett virus har brutit ut och fått USA att kollapsa inom loppet av bara några dagar. Spelaren är en soldat som tillhör en grupp vid namn Stategic Homeland Division (SHD), även känd som The Division, som har i uppdrag att hålla samhället under kontroll och motarbeta det farliga hotet.

Gameplay trailern visade ingenting vi inte redan sett på E3. Companion appen verkar dock bli ett otroligt trevligt tillskott till serien. Det som visades upp i presentationen var att två spelare var tvungna att slåss mot ett gäng AI-fiender, medan en tredje spelare hjälpte till och gav understöd genom att, med en tablet, styra en drönare över slagfältet och markera ut gömda, eller extra farliga, fienders position bakom hinder.

Ju mer man spelar med companion appen går man upp i level vilket, kan vi gissa, leder till upplåsning av nya förmågor och färdigheter för drönaren eller potentiellt andra fordon anpassade för appen. Demonstrationen av detta var riktigt imponerande och verkade ge ett verkligt djup till spelet snarare än att fungera som en påklistrad gimmick. Tummen upp och vi ser fram emot att få se mer av The Division i fortsättningen.

[youtube id=”rcNB1_bGG5w” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”EWJD8DMasCU” width=”600″ height=”350″]

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.