Svensk indie på Gamex 2013: Way of the Knight

Ett av de många indiespel som har visats upp här på Gamex i år är Way of the Knight, utvecklat av den nystartade studion Mjölnir Games som håller till på Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona. Det är ett pusselbaserat strategispel med voxelgrafik utvecklat för iOS och Android packat med 36 unika banor. I förrgår släpptes den första demon på spelet men ett fullsläpp är på gång inom en snar framtid.

Way of the Knight är studions första spel. ”Idéen var från början Davids”, berättar speldesigner Gunnar Södergren, ”och kom från flashspelet Pipes Mania” där man måste flytta omkring rör för att leda vatten i rätt riktning. I Way of the Knight spelar man stället med vägar och riddare, samtidigt som det finns en del RPG-element som gör gameplayet lite mer pussligt.

Framtiden för spelet beror mycket på responsen från spelare, men den har hittills varit positiv. En recensent som har testat demon hade twittrat att det var ”kul men grovpixlat” och feedbacken från besökare till Mjölnir Games bås här på Gamex har varit generellt positiv. ”Vi har inte hört något negativt”, berättar grafikern Louise Anjou.

”Uppstarten av studion har varit lite kaosartat”, berättar Louise, ”och det har varit mycket byråkrati som inskick till bolagsverk och för att få upp spelet på Google Play”. Gunnar, som har tidigare erfarenhet av eget företagande, konstaterar dock att det har gått ”ganska smidigt, jämfört med ett par år sedan då det var mycket mer pappersarbete” och menar att byråkratin idag sköts mer digitalt än fysiskt om man vill starta eget.

Efter Way of the Knight planerar Mjölnir Games att utveckla något större projekt. ”Vi är färdiga med mobilspel och vill satsa på PC” berättar Gunnar. Louise instämmer och konstaterar att det kommer bli ”mer grafiskt krävande”. Studion har goda förutsättningar med nio kompetenta och erfarna spelutvecklare, och på Varvat se vi mycket fram emot att se dess utveckling.

Ladda ner och prova demon för Way of the Knight på Google Play! Stöd Mjölnir Games genom att gilla deras Facebook-sida och håll ögonen på deras officiella hemsida för att ta del av de senaste nyheterna i spelets utveckling.

0 Delningar

1 Kommentar

  1. Bra artikel

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.