Glömda gamla spel: Devil May Cry

Devil May Cry firar tjugo år i år. Det första spelet kom att skapa en hel genre av action, gotisk stämning och häftiga attackrörelser. Robert minns det första spelet till Playstation 2 och hur "tufft" det var med dåtidens mått mätt.

Devil May Cry var det första spelet som inhandlades tillsammans med Playstation 2 under hösten 2001. Speltidningarna skrev lyriskt om Hideki Kamiyas senaste alster som egentligen skulle bli ett nytt Resident Evil. Utvecklingen tog en annan riktning och ut kom en hack n’ slash-berättelse som involverade demoner, monsterbossar och stora mörka miljöer i gotisk stil.

Mitt i smeten finns demonjägaren Dante som får uppdraget att besegra demonen Mundus tillsammans med sidekicken Trish. Som son till en annan demon har Dante mäktiga krafter till sitt förfogande. Beväpnad med pistoler och ett stort svärd ska spelaren traggla sig igenom en rad banor ända till konfrontationen med Mundus. Nyheten som spelet marknadsfördes med var att spelaren kunde utföra en rad olika attacker som betygsattes hur häftiga de var. En lätt attack bedömes som ”dull” medan en mer vågad fick epitetet ”cool” eller ”awesome”. Efter sluttexterna fick spelaren ett betyg beroende på mängden attacker och hur innovativa de var.

Betygsystemet och kontrollen var tveklöst de delar som fångade mitt intresse när CD-skivan pulades ned i den blåsvarta plastlådan. Nu fick äntligen jag chansen att leva ut mina fantasier som actionhjälte där klinga och skjutjärn möttes i en ömsesidig kombination. Heavy Metal-musiken trissade upp stämningen ännu mer där undertecknad for fram. Jag mäkta hänförd under hela äventyret och längtade genast till nästa uppföljare.

Det kom inte bara en utan hela fem stycken. Det senaste tillskottet släpptes för två år sen. Än idag betraktar jag det föörsta Devil May Cry som kronjuvelen i serien om demonjägarens kamp mot ondskan och underjordens jättar.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.