Hyenas – din kommande nya multiplayer shooter

SEGA har under dagen utannonserat en ny, kaxig online-skjutare: HYENAS. Denna är sprungen ur inga mindre än Creative Assembly, studion bakom det oerhört framgångsrika Alien: Isolation. HYENAS tävlar därmed i samma popularitetsligor som Splatoon, Ninjala, Overwatch, Apex Legends, Valorant, Rainbow Six Seige och så många fler. Kan det stå ut från mängden?

I HYENAS spelar du som pirat, eller snarare plundrare, ute i rymden. Du och din besättning tävlar mot andra likasinnade om att tömma plundringsskepp. Dessa innehåller det ultimata priset: merch. Massiva högar av plast fyllda till brädden med nostalgi är ytterst åtråvärda för de som kan betala. Men hur blev det så här egentligen?

Jo, Jordens stenrika övergav planeten för vår röde granne Mars. Teknologin de begav sig av med förstörde bokstavligen planeten och lämnade kvarvarande i det tyngdlösa slumområdet som kallas Taint (ska vi kalla det för Lort på god svenska?). Samma stenrika vill dock ha sin merch, och den ger jordborna inte upp utan lite pangpang.

HYENAS tycks blanda kaoset i flera online-skjutare, inte minst de nämnda ovan. Plundringsskeppen är stora arenor med flera sammankopplade områden som alla utgör en ingång till merchen och därmed jaktens pris. Det gäller alltså att tillsammans med sitt lag ta sig in, tömma stället på så mycket merch det går, och ta sig ut helst ännu snabbare. Och allt i låggravitationsmiljöer.

Dagens utannonsering hade inget releasefönster, men däremot en alfatest. Nyfikna spelare kan skriva upp sig på den via hemsidan playhyenas.com. SEGA planerar att släppa HYENAS till PlayStation 4-5, Xbox One och Series X|S samt till PC (Steam och Epic). Vi lär få veta mer så småningom.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.