Intryck: Pokémon Sword & Shield

Det korta demon gav oss knappast ett helhetsintryck av Pokémon Sword & Shield, men intrycket det gav var ett av igenkänning.
Wooloo, jag väljer dig – nästa gång!

Demon för Pokémon Sword och Pokémon Shield på Gamescom var densamma som det på E3 tidigare i sommar, det vill säga en avskalad utmaning på vattengymmet. Även om demon är kort och utan kontexten från det fullständiga spelen gav det ändå ett starkt intryck. Tyvärr är det inte ett positivt intryck. Särskilt inte min bäbis Wooloo som rullade med helt ineffektiva moves trots att den var höjd till level 50.

Igenkänning

Under en längre tid har jag känt något i bakhuvudet när jag sett Sword och Shield, men jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är. När jag står framför spelet på Gamescom sjunker intrycket in. Visst ser jag det även i trailers och annat pressmaterial, men att faktiskt se Sword och Shield utspela sig framför mig blottade misstankarna jag alltid haft: att Sword och Shield ser ut som ett upphottat Sun och Moon. Och då menar jag inte enbart det visuella, för det tycker jag är en stil som ändå passar spelserien. Jag menar att det inte ser ut att utveckla serien i en riktning som är intressant. Eller utveckla serien överhuvudtaget.

Pokémon: Let’s Go var ett modigt steg i en riktning som var menat att föra mobilspelet och huvudserien närmare varandra, på gott och ont. Men Sword och Shield ser bara ut att vara ett förutsägbart, säkert kort som inte tar en enda risk. Dynamax och Giganto-vad-det-nu-heter är bara gimmicks som inte ser ut att förändra spelupplägget mer än vad Mega-evolutioner gjorde för sex år sedan. Och helt ärligt föredrar jag att de bara hade kört på ME istället och lagt krut på något spännande, som en ordentlig utveckling av det jävligt föråldrade stridssystemet. Jag menar, är det fortfarande 1996 eller?

Pokémon var en stor del av min uppväxt och jag hoppas ändå att Sword och Shield har mer än vad det ger sken av. Med det sagt anser jag ändå att serien behöver en evolution.

Nya regionala evolutioner

Pokémon Sword och Pokémon Shield är inte helt utan positiva inslag. Multiplayerläget som ser fyra spelare strida mot enorma pokémonbossar är något vi ser fram emot, samt att utforska en ny region och hitta nya arter av pokémon.

I en ny trailer ser vi en handfull nya evolutioner till välkända pokémon som bara finns i den nya Galar-regionen. Till exempel får stinkbomben Weezing en unik evolution som gör Weezing till den enda fairy/posion-typen i serien. Dessutom får den en snygg tophat. Sedan får Zigzagoon en egen art i Galar som är dark/normal och har en andra evolution som heter Obstagoon och påminner om en viss rockikon.

Pokémon Sword och Pokémon Shield släpps den 15 november exklusivt till Nintendo Switch.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.