Det här är höst och vinter 2019 på Nintendo Switch

Med alla nya spelsläpp på Switch är det lätt att se rött.

Det börjar vankas höst och hajpmotorn börjar gå på högvarv inför årets sista månader. På Nintendo Switch innebär höst och vinter 2019 en hel del efterlängtade spel och ett par större släpp som kanske eller kanske inte flugit under radarn för många. Här listar redaktionen ett axplock vi ser fram emot lite extra mycket.

Astral Chain (30 aug)

Dessvärre lyste Astral Chain som en blåslampa med sin frånvaro på Gamescom. Vi hade sett fram emot en matig handpåläggning inför ett spel som nu är mindre än en vecka från sitt släpp. Nåja, man kan inte få allt. Frånfället från världens största spelmässa kan tolkas som en varningssignal, men samtidigt tror vi på Hideki Kamiya och kompetensen denne visionär besitter. Dessutom har vi fått bekräftat att du kommer att kunna klappa hunden i spelet, så hur dåligt kan det vara egentligen? Spelet släpps fysiskt och digitalt samma datum och får en samlarutgåva med en bok konceptskisser, en CD med en del av spelets soundtrack samt en signerad illustration, så kallad ”shikishi”.

Daemon X Machina (13 sep)

Daemon X Machina är lite av en vattendelare. D(a)emon som kom på eShopen tidigare i år fick en del spelare att tappa intresset för den kommande titeln. Utvecklarna ska dock ha tagit till sig av den kritik man fick i processen och finslipat upplevelsen. När Daniel (undertecknad) gav Daemon X Machina en omgång på Gamescom fanns en del finlir som inte fanns i testversionen. Det återstår att se om det är tillräckligt när spelet släpps den 13 september (med en väl tilltagen begränsad utgåva därtill).

The Legend of Zelda: Link’s Awakening (20 sep)

Enligt många det bästa Zelda-spelet genom tiderna ser i höst en slags återfödelse med The Legend of Zelda: Link’s Awakening till Nintendo Switch. Vi som hade det till Game Boy (eller senare till Game Boy Advance) minns det som ett substantiellt äventyr likvärdigt med föregångaren till Super Nintendo. Det finns massor av saker att samla, grottor att överkomma och en mystisk berättelse att nysta i. Link’s Awakening är helt klart värd att plocka upp i väntan till Breath of the Wild 2.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age S (27 sep)

Portningen till Nintendo Switch kommer med en funktion som gör det möjligt att växla mellan HD-grafik och traditionell 16-bitarsgrafik. Mums för oss som gillar valmöjligheter och retro. Switchversionen har även utökats med unika sidouppdrag som fördjupar berättelsens vidd. Läs gärna vår recension på detta ypperliga japanska rollspel.

Luigi’s Mansion 3 (31 okt)

Luigi’s Mansion 3 fick nyligen sitt släppdatum fastställt till 31 oktober, mitt under allahelgonafirandet. Det stod i och för sig nästan skrivet i stjärnorna och fyller mer än väl ut Nintendos höst- och vinterschema. Släppet blir ett år efter 3DS-porten av seriens första spel; att säga att det är på tiden är en underdrift.

Så hur är spelet? Väldigt Nintendo. Lekfullt och färgglatt med en sinnrik kontroll, ett härligt utforskande fyllt med pussel samt ett samarbetsläge. En kvart på Gamescom var på tok för lite tid med vad som mycket väl kan vara ett av årets roligaste spel. Luigi’s Mansion 3 släpps fysiskt och digitalt samtidigt, med lite förbokningsbonusar om du bor i England.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 (5 nov)

Även de mest luttrade anti-sportspelarna brukar kunna finna något kul att göra i sportspelen under Marios varumärke. Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 flörtar dessutom inte bara med de lättsamma sportspelarna, utan även med retrofantaster. Ett antal grenar förkastar nämligen allt vad modern look heter och återgår till tvådimensionell grafik á la Mega Drive/Super Nintendo.

Pokémon Sword & Pokémon Shield (15 nov)

Sword och Shield har mycket på gång att se fram emot, bland annat massor av nya små monster att samla, träna och gosa med, en ny värld att utforska och ett multiplayerläge där fyra spelare strider mot en enorm pokémon. Sword och Shield har också en hel del motstridigheter att överkomma, som till exempel distanstagandet mot nationaldex (du kommer inte kunna föra över pokémon från tidigare spel), ett till synes generiskt framtoning till vilket fans ifrågasätter utvecklarens ansträngningar. Det återstår dock att se hur bra Sword och Shield är i sin helhet.

Panzer Dragoon (höst)

Shootern som definierade Sega Saturn, Panzer Dragoon, får alltså en ommästrad version som är satt att släppas i höst på ett än så länge okänt datum. Det har än så länge störst närvaro på Switchen, men kommer att släppas även på PlayStation 4 och Xbox One. På Gamescom hade Nintendo med sig en demo på en av spelets första banor. Det demonstrerades bara i bärbart läge, men gjorde sig alldeles ypperligt så. Med sin säregna estetik och unika tagning på subgenren som brukar kallas rälsskjutare så ser Panzer Dragoon ut att kunna göra hösten till en fröjd, såväl för veteraner som för nykomlingar till spelserien.

På nästa sida följer lite mindre släpp av portar, konverteringar och fler multiplattformssläpp.

Sida 1 av 2Nästa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.