Intryck: VirtuaVerse – en sajberpunk peka-klickare

VirtuaVerse är ett peka-klicka äventyr i retroanda. Men narrativet känns väldigt modernt även om det lutar åt noir. Något att hålla ögonen på om du gillar gårdagens äventyrsspel.

Långt ner i innanmätet på Gamescom ruvar en guldgruva av spel, alla samlade under ett tak: Indie Arena. 109 fantastiska spel går att hitta där på årets upplaga av spelmässan och jag gråter för var och en av dem som jag inte har möjlighet att täcka. Däremot får VirtuaVerse inga tårar, för det hade tillräckligt med artistisk stil och attityd att hala in mig i min beslutsångest.

Dystopi, regn och klick

VirtuaVerse är ett peka- och klickaspel i samma anda som klassikerna från LucasArts. Den vackra pixelerade grafiken, även om den är dränkt i neon och regn, vidhåller en animering som påminner om de gamla SCUMM-spelen. Spontant tänker jag även på Flashback från Delphine Software. Även spelmekaniskt har VirtuaVerse samma sorts interaktioner där du plockar upp, använder och undersöker föremål i din omgivning för att lösa pussel. Men om det är något som sticker ut, så är det stämningen.

VirtuaVerse, Theta Division.

VirtuaVerse säregna grafiska stil, matchat med dess fräna soundtrack konstruerar en stämning som omslöt mig direkt. Mässans kakofoni av tjatter och spelljud kunde inte penetrera ridån till VirtuaVerse. I mitt register är det ett gott första intryck.

VirtuaVerse ser ut att ha flera typer av miljöer förutom storstadens kontraster mellan mörkt och neon. Äventyret beskrivs ta plats över hela världen och skärmdumpar på Steam visar snötäckta berg och gröna djungler. Berättelsen ska passera technomancers, AR graffiti-konstnärer, hackers, cryptoshamanism, digital arkeologi och cyberkrigsföring. Utan att ha någon aning av vad ens hälften av det innefattar verkar VirtuaVerse sannerligen ambitiöst. Är du lika intresserad som jag kan du följa dem på Facebook (lustigt nog) och skriva upp dig på deras hemsida.

VirtuaVerse utvecklas av Theta Division och publiceras av Blood Music. Det har ännu inget releasedatum, men ska släppas inom en snar framtid.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.