Jitsu Squad: Handritad Brawler, redan kickstartad

Jitsu Squad är en brawler/beat ’em up-spel med handritad grafik och stöd för upp till fyra spelare på samma maskin. Eller rättare sagt, det ska bli. Projektet gick live på Kickstarter i dag och har redan uppnått sitt mål på 150 899 kronor (i skrivande stund har det uppnått hela 477 039 kronor).

Bakom Jitsu Squad står den nederländska studion Tanuki Creative Studio. Denna fem man starka grupp har än så länge tomma CV, men för de skeptiska prospektiva backarna av kampanjen finns en demo att ladda hem via utvecklarnas itch.io. Demon innehåller fyra spelbara karaktärer och ett par nivåer att prova dessa på.

Tanuki siktar på att göra ett beat ’em up med samma nivå av frihet och tillgänglighet som genreklassikerna Streets of Rage och Final Fight, men med ett tempo mer som Guilty Gear, Marvel vs. Capcom och Super Smash. Bros. Efter en rond med demon lägger jag gärna till Castle Crashers och Sacred Citadel till den listan.

Jitsu Squad siktar på en release till PlayStation 4, Xbox One, PC och Nintendo Switch. Än så länge är inget datum i sikte. Utvecklingen har redan fortgått i ett drygt år, enligt Kickstarter-presentationen.

I samband med Kickstarter-kampanjen kommer Jitsu Squad även att få fysiska utgåvor. Dessa levereras via Strictly Limited Games, som har sagt att även ett samarbete med etablerade retroutgivaren ININ Games är på tapeten. Tanuki har med andra ord säkrat mer kapital än de behöver och återstoden av kampanjen är, som så ofta via Kickstarter i senare tid, en ren förhandsbokningskampanj.

Fans av brawler-subgenren har all anledning att hålla utkik efter det här spelet (och prova demon!). Jitsu Squad är redan nu i de flesta måttenheter ett kompetent spel. Den färdiga produkten lovar mer av det goda. Nu väntar vi bara på ett datum.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.