Kim ”Drayich” Larsson är Årets spelare 2015 enligt Sverok

Priset för Årets Spelare delas ut under Comic Con Gamex på Friends arena nu på söndag den 1 november.

Spelhobbyförbundet Sverok delar årligen ut utmärkelsen Årets spelare som är ett sätt att uppmärksamma individer som gjort extraordinära insatser för att sprida spelhobbyn. 2015 går priset till Kim “Drayich” Larsson med motiveringen:

”För sitt arbete med att sprida DOTA på svenska och skapandet av ett Dota-community använder Drayich sin plattform, inte bara för att sprida sporten han älskar, utan även för att lyfta andra och föra ut ett budskap om respekt och inkludering.”

För sjunde året i rad utser Sverok Årets spelare. Tidigare år har bland andra barnprogramledaren Karl Ytterberg, journalisterna Johanna Koljonen och Orvar Säfström fått utmärkelsen och därmed är Kim Larsson i gott sällskap.

– Jag tycker att motiveringen stämmer bra. Exakt så, säger Kim “Drayich” Larsson och forsätter: Det känns väldigt bra just för att man ser att spelscenen består av mer än bara proffsspelare. Jag tycker att det är jävligt kul. Om man säger såhär då: spelvärlden är så mycket bredare än den som består av proffs. Det finns gubbar och gummor som ställer upp för sitt lag och bygger upp hela alltihopa, hela sporten. Entusiasmen måste också uppskattas. E-sporten håller på att växa upp nu, det handlar inte bara om att titta på nördar som spelar, e-sporten består av både kommentatorer och tittare.

Kim började livesända e-sport i samband med slutspelen i Dota 2 från Seattle när han arbetade på TV6 för 1,5 år sedan, vilket uppmärksammades av många. Kim valde att börja streama och bygga sitt community som nu vuxit sig så stort att han kunde säga upp sig och börja streama på heltid.

– Jag ville ta hänsyn till mänskliga möten istället för att bara prata om att skjuta på varandra i spel. Så jag har haft fysiska träffar med personer från communityt. Kände “det här behövs ju”. Så många som tycker om spel. Spelvärlden online är riktigt grotesk, många vill inte vara med så jag ville bygga relationer även utanför spelet. Så vi hade nyligen en träff med 50-60 abonnenter där ett rockband spelade. Vi hade fest, åt god mat och lärde känna varandra lite mer. De mänskliga relationerna har vi verkligen lyckats med.

I samband med prisutdelningen på Comic Con Gamex på Friends Arena den 1 november ca. kl 15.40 hålls ett mingel med vinnaren. Vi ses väl där?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.