Log Jammers är en tribut till speldagarna från fordom

https://www.youtube.com/watch?v=DK_-QKY21WUMega%20Cat%20Studios%20

Det är lite småpopulärt att göra NES-spel med sina fysiska originalformer i åtanke. Det är inte bara estetiken i retrospel som vi hittar i drivor på diverse onlinebutiker. Det är även spel som får den exklusiva behandlingen av genuin NES-design. Det senaste spelet att hugga in i åttabitarsformen är Log Jammers, ett spel som under skrivande stund finns på Kickstarter. Det är ett kärleksbrev till couch co-op och den retrovärld vi kommit att älska. And we löv it.

Mega Cat Studios ger oss en sömlös multiplayer online som även, enligt utvecklarna, ger oss karaktärsporträtt med djup som ger den aktuella generationen PC, Switch, PS4 och XBO något att sträva efter. Jag undrar dock (ta i trä) om inte detta är ironi från deras sida. Eller så är de helt enkelt inte buskablyga när det kommer till att visa upp potentialen i sin kommande titel. Att få karaktärer som inte känns träiga och huggna ur samma mall är ju alltid uppfriskande. Vi får se om det är ironi med glimten i ögat eller något som eggar lite mer.

Mega Cat Studios bildades 20XX och är en liten studio med stort hjärta. Deras främsta mål är att hålla drömmen av retrospel vi minns från våra barndomsdagar vid liv. Oavsett om de utvecklar högteknologiska VR-titlar eller NES-spel – deras mål är att kunna sätta en kvalitetsstämpel på allt de gör.

Log Jammers har två helt skilda versioner. Samma regler, samma tempo, samma karaktärer, men den ena versionen förgrenar sig på ett väldigt tillfredsställande sätt. Det är en NES-kassett. De är byggda för att visa på spelevolutionen och väga upp styrkorna hos båda två, samt ge oss ett tidlöst recept på en sann arkadupplevelse. Det enda som skulle göra spelet perfekt vore om Björk skrivit soundtracket.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.