Metaphor: ReFantazio är nästa stora rollspel från Atlus

Atlus har sedan ett par år tillbaka haft ett hemligt projekt i verkstaden. Nu utannonserat som Metaphor: ReFantazio, ett dramatiskt fantasyrollspel till Xbox.
Från skaparna av Persona 3, 4 och 5.

Metaphor: ReFantazio är Atlus nästkommande stora rollspel, planerad för release 2024. Olikt deras tidigare spel utspelar sig Metaphor: ReFantazio i en fantasivärld skapad av Katsura Hashino, Shigenori Seojima och Shoji Meguro – nyckelpersonerna bakom Persona 3, Persona 4 och Persona 5. Det räcker att bara slänga ett getöga på trailern för att känna igen producenternas säregna stil i design, musik och drama.

Även om trailern är kort och en intensiv upplevelse för våra sinnen går det att utröna detaljer av spelsystem och mekanik. Bland annat ser vi effektfulla handskakningar vilket får mig att tro att Metaphor kommer använda sig av liknande sociala interaktioner som Persona-spelen, där våra relationer till andra karaktärer stärker oss. Sedan ser vi den mycket stilistiska menyn har en kalender vilket kan betyda att spelet använder sig av ett liknande schemalagt upplägg som Persona. Turordningsbaserad strid är en självklarhet. Lika så med bisarra och söta fiender (jag tittar på dig skuttande kindtänder!).

Det är däremot hur Metaphor: ReFantazio särskiljer sig från Persona som blir det intressanta. Dessvärre vet vi idag inte mer än vad trailern visar och vad spelets korta beskrivning antyder på. I en fantasivärld olikt någon annan behöver vi resa oss över fruktan och skriva vårt egna öde. Ett kungarike fullt av oroväckande mysterier står på randen. Vi spelar en avgörande roll och måste knyta band till vänner och överkomma svåra hinder på vår resa. Luddigt men typiskt JRPG-stoff.

Metaphor: ReFantazio har i dagsläget inget fastställt releasedatum annat än någon gång nästa år. Det är utannonserat till Xbox Series X|S och PC, fast avsaknaden av ordet ”exklusivt” utesluter inte Playstation även om sådant inte är bekräftat.

Är du också intresserad av Metaphor: ReFantazio? Då bör du hålla ett öga på spelets officiella hemsida i framtiden. Den är tom just nu, men kommer troligtvis att växa framåt release.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.