Nintendo gör MMORPG!

Diskussionerna har pågått på fansidor i åratal, men nu verkar det äntligen vara sant! Enligt vad som förefaller vara ett förlupet PM från Nintendos huvudkontor finns planer på att ge sig in i MMORPG-genren. I spelet, med arbetsnamnet Mushroom Kingdom Online, uppträder de vanliga figurerna Mario, Luigi, Peach och Bowser endast som NPC:er medan spelarna kan välja att liera sig antingen med svampriket eller med Bowsers fjälliga hantlangare och spela som Toad-liknande svamp eller Koopa Troopa. Huruvida dessa är de enda valbara ”raserna” är ännu oklart, liksom vilka klasser det finns att välja mellan.

I hopp om mer information har Varvats redaktion varit i kontakt med både Bergsala och Nintendo Europe, men hittills utan framgång. Reaktioner bland fans antyder emellertid framför allt att det är ett udda val att använda Mario-världen och att Zelda-, Metroid-, eller Pokémonvärldarna vore mer lämpade. Releasedatum är däremot inget som någon tycks vilja spekulera i på det här stadiet, men generellt tendererar ju MMO-spel med sina större öppna världar kräva både mer utvecklingsarbete och mer betatestande än offlinespel – så eventuellt är t.o.m. 2015 för mycket att hoppas på.

Hur det än förhåller sig med den saken kommer vi på Varvat i möjligaste mån rapportera löpande i händelse av nya rön.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.