Nintendo Indie World Showcase april 2023 – en sammanfattning

Med kort varsel utannonserades en Nintendo Indie World Showcase april 2023 så sent som igår. Det handlar om rätt så exakt 20 minuter av mindre titlar och spelprojekt från hela världen. Det är tjugo väl sammanflätade minuter vi fick, och som vanligt vill vi här sammanfatta det vi såg i enkla former. Denna lista går efter kronologiskt släppdatum, minus DLC/gratisuppdateringar, som hamnar längst ner.

Släpps i dag!

Shadows over Loathing

Denna uppföljare på det lättsamma rollspelet West of Loathing åtnjuter höga betyg av både kritiker och spelare sedan dess släpp sent förra året. Nu är det Switchens tur att få ta del av detta bisarra streckgubbespel. Shadows Over Loathing får dessutom en fysisk release i höst.

Teslagrad 2 + Teslagrad Remaster

Teslagrad 2 släpps på samtliga av sina planerade plattformar idag, och Switchen är inget undantag. Det anländer också i sällskap med en remaster av sin föregångare, komplett med lite nytt innehåll i form av utmaningar.

Five Nights at Freddy’s: Secutiry Breach

Den senaste delen i detta otippade skräckepos (nåja) når nu Switchen. Jag inbillar mig att järnet inte längre är särskilt varmt för den här spelserien, men många vet säkert med sig att det är något för dem.

Vår och sommar

Crime o’clock

Ett detektivspel med en tidsresande tvist och totalt 40 fall att lösa. Låter som en utmaning för de observanta. Crime O’Clock släpps den 30 juni.

My Time at Sandrock

Uppföljaren till My Time at Portia, som ironiskt nog just portats till väldigt många plattformar. Detta rollspel/grottkrälarspel har en väldigt opretentiös framtoning och massor av lättsamma sysslor för den som vill ha lite mer lågmälda resurshanteringsspel. Det släpps på ett ännu ospecificerat datum i sommar.

Blasphemous 2

Uppföljaren till sin föregångare (den utan en tvåa i titeln). Skämt åsido: Blasphemous 2 är en lite blodigare utforskningsplattformare som självfallet inte kommer låta dig röra dig oskadd förbi. Det släpps till sommaren. Fram till dess kan jag varmt rekommendera att bekanta sig med föregångaren. Det är ett rått, oförlåtande spel med ett unikt mörker över sig.

Oxenfree II: Lost Signals

Uppföljaren på det där lilla peka-klicka-spelet som cirka alla tycktes prata om ett tag. Trailern ger precis så kusliga vibbar som man kan önska sig. Oxenfree II: Lost Signals rattar in sig på släppdatumet 12 juli.

Bomb Rush Cyberfunk

Kom, sågs och försvann rätt fort, men lär inte ha gått fans av Jet Set Radio eller Hover förbi. Spel som ser ut som graffiti i rörelse är fortfarande få till antalet, och blir med god anledning uppmärksammade. Bomb Rush Cyberfunk har dig till att skejta och cykla i stadsmiljöer och utföra diverse trick. Det släpps den 18 augusti, precis lagom till att förlänga sommaren med sina granna färger.

Paper Trail

En saga från en pop-up-boki origami som fick kriminellt lite skärmtid i presentationen. En kan ju hoppas att Paper Trail visar upp lite mer än så här när det släpps i augusti. Trailern är väl definitionen av ”liten, men naggande god”.

Höst och vinter

Chants of Sennaar

Cell-tecknat peka-klicka-pussel med religiösa toner som släpps löst den 5 september.

Mineko’s Night Market

Kattspelet som fick sparka igång presentationen. Mineko’s Night Market är ett litet utforskningsspel med affärsmekaniker med en gullig story om en busig katt. Kattpersoner, hurra! Spelet släpps den 26 september.

PlateUp

Burgarkungens sal.

Overcooked på steroider med roguelite-element.

Quilts & Cats of Calico

Baserat på brädspelet Calico. Ännu ett spel om katter, vilket här går ut på att charma till dig katter med rätt kombination av mönster på dit lapptäcke. Kattpersoner, hurra igen! Utvecklarens katt heter för övrigt Darwin. Quilts & Cats of Calico släpps i höst.

Escape Academy: The Complete Edition

Du kanske redan har lekt utbrytarkung i Escape Academy på någon av dess andra plattformar, men i höst kan du även göra det på Nintendo Switch.

Animal Well

Ett utforskningsspel av metroidvania-typ där upplägget verkar helt öppet. Det mest häpnadsväckande är dock den grafiska stilen, som ser ut som gammal PC-mjukvara blandat med nyaste partikeleffekterna och krattfilter. Animal Well släpps i vinter.

Kommer snart? I år? Nästa år?

Här var många ovissheter kring datum, men det gäller ännu mer för dessa sista spel.

Rift of the Necrodancer

Steget från en grottkrälare till Zelda-spinoff var inte långt, men till en Guitar Hero-inspirerad grej var desto djärvare. Stilen är piffig och snygg. Men släppdatumet är ett ospecifikt 2023.

Brotato

En tvespakssjutare som även kikat förbi på iOS- och Android-enheter nyligen. Är utvecklarnas första spel och ser väldigt lättsamt pang-pang ut. Spelet släpps på Switchen någon gång i år.

Little Kitty, Big City

Även detta ett debutspel för sin studio (Double Dagger Studio) och även detta ett kattspel. Kattpersoner, hurra! Little Kitty, Big City utlovar bus, lek och rackartyg när det väl släpps, men vi kommer få vänta till nästa år 🙁

DLC

Cult of the Lamb får en gratisuppdatering den 24 april med fler spellägen och annat trevligt innehåll.

Shovel Knight Pocket Dungeon får även det en gratisuppdatering med fler karaktärer och reliker, någon gång i vår.

A Little to the Left, som nästan får kallas städmanisimulatorn, får betal-DLC någon gång i sommar. Detta kommer innehålla fler scenarier och illustrationer – mer av det goda som är A Little to the Left, helt enkelt.


Och där var denna kvällssändning till ändo. Inget stack väl ut direkt, men att flera titlar får sina mer exakta släppdatum i just dessa Nintendo Indie World Showcases är trevligt. Åtminstone för de av oss som vill strukturera upp release-kalendern i god tid.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.