Nintendo släpper ny väckarklocka(!): Alarmo

Ett tillkännagivande som tog en på sängen.

Nintendo utannonserade och släppte alltså i dagarna en väckarklocka: Nintendo Sound Clock Alarmo. Klockan är en liten röd, rund och rätt traditionellt utformad appendix till nattygsbordet och kommer med ett gäng funktioner som du kan se i trailern i sidhuvudet.

Alarmo tycks på sätt och vis vara en smart apparat som kan läsa av dina kroppsrörelser, anpassa sin väckning och ansluta till internet för att, bland annat, ladda ned nya speltitlar. Klockan kommer med fem spelprofiler förinstallerade: Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 3, Pikmin 4 samt Ring Fit Adventure. Två senare uppdateringar är utlovade, nämligen Mario Kart 8 Deluxe och Animal Crossing.


Alarmo anpassar alltså väckningen efter dina rörelser och hur fort (eller inte) du kommer ur sängen. Längre väckningar blir intensivare, men alarmet stängs automatiskt av när du stiger upp. Är du mer traditionellt inriktad kommer du också att kunna operera den med knappar och ställa in din profil i mer detalj. Som avslutning på dagen kan Alarmo även spela upp lugn spelmusik eller ljudeffekter från de speltitlar som finns tillgängliga.

Och på tal om tillgänglig: Du kan köpa Alarmo redan nu, via My Nintendo Store – om du är betalande kund för Nintendo Switch Online. Denna ”exklusivitet” kommer att hålla i sig fram till mitten av januari 2025.

För att parafrasera och addera till en av många klyftiga kommentarer under trailern: Just vad jag behöver – att göra ett av de glädjefullaste ljuden från min fritid till en påminnelse om att det är dags att gå till jobb. Det här påminner om när jag naivt nog använde en favoritlåt som väckningssignal. Det tog år för mig att via något slags själv-KBT kunna lyssna på den igen utan att känna extrem olust. Hur blir det då med en hel väckarklocka designad kring liknande företeelser?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.