Nu skall skol-SM i E-sport avgöras

32 ungdomar från skolidrottsföreningar på gymnasie- och högstadieskolor i hela Sverige har efter vårens kvaltävlingar kvalificerat sig till finalspelet i Gränby centrum i Uppsala den 2 maj. Spelet som spelas är FIFA 15. SM-vinnaren får efter segern möta den regerande världsmästaren, Ivan Lapanje, även känd som ”Boraslegend” i en uppvisningsmatch.

– Vi är väldigt stolta över att kunna ha världsmästaren på plats när vi korar den allra första skolmästaren i den så kraftigt växande E-sporten, säger Torbjörn Lundin, idrottskonsulent på Skolidrottsförbundet.

Under våren har kvaltävlingar genomförts i Nyköping, Eskilstuna, Sundsvall och Karlstad. De 32 bästa deltagarna från dessa kvaltävlingar kommer till Uppsala. Det är Skolidrottsförbundet som med stöd av svenska E-sportföreningen genomför historiens första Skol-SM i E-sport.

Finalspelet i skol-SM i FIFA-15 avgörs den 2 maj inne i köpcentrumet Gränby Centrum. Tävlingen beräknas starta klockan 11 och hålla på till ungefär klockan 16. Det kostar inget för intresserade att komma och se matcherna på plats.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.