Overwatch 2 PvP Beta, vecka 1

Första veckan av publikt betatestande för Overwatch 2 är lagd till handlingarna. Förutom vanliga grejer som balans mellan hjältar och serverstabilitet har fokus legat på nya kartor, det nya Push-spelläget och, kanske den största förändringen, övergång till fem mot fem.

Endast Quick Play

I nuläget noterar man att många spelare efterfrågar kompetitivt spelande med ranking, men eftersom fokus ligger att testa lite mer basala funktioner är det för tillfället endast möjligt att spela Quick Play-matcher. En anledning som nämns är att få så många spelade matcher som möjligt för att få bra underlag för kommande förbättringar.

Spelbalans

Med endast fem spelare är det mindre utrymme för en andra tank, vilket leder till att kommande förändringar rörande spelbalans för supporthjältar som annars riskerar att bli alltför sårbara. Det noteras också (som vanligt) att det är mindre populärt att spela support, ledande till längre köer för tank och damage.

Ny poängtavla

I och med betan lanseras en ny slags poängtavla som bättre visar aktuell statistik och hur spelare presterar. Man hoppas på en förbättring jämfört med det gamla, mer svårtolkade systemet med medaljer, vilket menas har kunnat leda till felaktiga uppfattningar om spelresultat.

Det var vår lilla sammanfattning. Vill du läsa mer detaljerat är det bara att ramla över till Developer blog. Den här omgången betatestande av Overwatch 2 inleddes 26 april och beräknas pågå till och med 17 maj.

0 Delningar
Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.